Fašírky a zelenina zapekané v rúre: Lepší ľahký recept som ešte neskúšala!

Pripravte si doma ľahké jedlo podľa nášho jednoduchého receptu, ktoré je ideálne pre tých, ktorí držia diétu.

V tomto prípade vás ubezpečujem, že deti už zeleninou nepohrdnú, keď ju ochutnajú v takejto neodolateľnej podobe.

 

Neskutočne chutný recept na zapekané fašírky so zeleninou podľa receptu z portálu toprecettes.

Potrebujeme:

430 g mletého mäsa

...

100 g strúhanej mozzarelly

80 g strúhanky

40 g + 1 PL strúhaného parmezánu

3 malé cukety

2 paradajky

2 strúčiky cesnaku

1 malú papriku

1 brokolicu (iba hlavičky)

1 baklažán

1 ČL byliniek

1 ČL soli

olivový olej

Postup:

Na začiatku odrežeme konce z baklažánu.

Potom ho nakrájame na kúsky.

Vložíme do sklenenej formy na pečenie.

 

 

Takisto nakrájame aj cuketu a tiež ju vložíme do formy.

Ďalej do formy pridáme na malé kúsky nakrájanú brokolicu, papriku.

Premiešame zeleninu rukami.

 

 

Zmiešame strúhanku s parmezánom, soľou, bylinkami a cesnakom.

Túto zmes použijeme na dochutenie zeleniny.

 

 

Zmes vo forme pokvapkáme olivovým olejom.

Pečieme pri teplote 200°C 20 minút.

V miske zmiešame mleté mäso so zvyškom strúhanky, parmezánom, bylinkovou zmesou a vytvarujeme guľky.

 

 

Guľky potom opečieme na panvici.

Do misky nastrúhame paradajky, pridáme parmezán a premiešame vareškou.

Zmes si odložíme bokom.

 

 

Formu vyberieme z rúry, pridáme mäsové guľky, mozzarellu, dochutíme omáčkou.

Pečieme 20 minút pri teplote 190°C.

Po upečení môžeme mäsovo-zeleninovú lahôdku servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay