Pripravte si doma ľahké jedlo podľa nášho jednoduchého receptu, ktoré je ideálne pre tých, ktorí držia diétu.
V tomto prípade vás ubezpečujem, že deti už zeleninou nepohrdnú, keď ju ochutnajú v takejto neodolateľnej podobe.
Neskutočne chutný recept na zapekané fašírky so zeleninou podľa receptu z portálu toprecettes.
Potrebujeme:
430 g mletého mäsa
100 g strúhanej mozzarelly
80 g strúhanky
40 g + 1 PL strúhaného parmezánu
3 malé cukety
2 paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 malú papriku
1 brokolicu (iba hlavičky)
1 baklažán
1 ČL byliniek
1 ČL soli
olivový olej
Postup:
Na začiatku odrežeme konce z baklažánu.
Potom ho nakrájame na kúsky.
Vložíme do sklenenej formy na pečenie.
Takisto nakrájame aj cuketu a tiež ju vložíme do formy.
Ďalej do formy pridáme na malé kúsky nakrájanú brokolicu, papriku.
Premiešame zeleninu rukami.
Zmiešame strúhanku s parmezánom, soľou, bylinkami a cesnakom.
Túto zmes použijeme na dochutenie zeleniny.
Zmes vo forme pokvapkáme olivovým olejom.
Pečieme pri teplote 200°C 20 minút.
V miske zmiešame mleté mäso so zvyškom strúhanky, parmezánom, bylinkovou zmesou a vytvarujeme guľky.
Guľky potom opečieme na panvici.
Do misky nastrúhame paradajky, pridáme parmezán a premiešame vareškou.
Zmes si odložíme bokom.
Formu vyberieme z rúry, pridáme mäsové guľky, mozzarellu, dochutíme omáčkou.
Pečieme 20 minút pri teplote 190°C.
Po upečení môžeme mäsovo-zeleninovú lahôdku servírovať.
Dobrú chuť!