Fašiangové rezne – čertovsky pálivé a strašne chutné: Takéto úžasné rezne by ho jedli aj každú nedeľu!

Tieto rezne robíme už tradične každý rok na fašiangy. Omáčka je naozaj pálivá, takže ak máte radi menej pikantné jedlá, uberte pálivú omáčku a cesnak. Rezne sú veľmi šťavnaté a výborné.

Tieto rezne robíme už tradične každý rok na fašiangy. Omáčka je naozaj pálivá, takže ak máte radi menej pikantné jedlá, uberte pálivú omáčku a cesnak. Rezne sú veľmi šťavnaté a výborné a hoci ich voláme fašiangové, pokojne by sme ich jedli aj každú nedeľu.

Potrebujeme:

8 ks (rezne) stehno bravčové

5 strúčikov cesnak

Mleté korenie štyroch farieb

olej

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 – 5 ks vajcia

strúhanka

Na omáčku:

250 ml minerálka

50 ml olej slnečnicový

2 lyžice omáčka čili sladká

2 lyžice omáčka čili pálivá

1 lyžica horčica dijonská

2 lyžice kečup pálivý

0,5 lyžičky korenie štyroch farieb

6 strúčikov cesnak

podla potreby soľ

Ďalej:

Plátky slaniny

Postup:

Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.

Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.

Osmážané rezne uložíme na plech.  Uložíme plátky slaniny (ak nemáte môžete vynechať) a zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu.  Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie. Omáčka je naozaj pálivá, takže ak chcete ubrať pálivosti, je treba ubrať cesnak a pálivú omáčku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)