Vynikajúci recept na šťavnaté a jednoducho pripravené mäsko, ktoré je mäkučké a lahodné.
Ak sa krkovičke vyhýbate, pretože zvykne byť tuhá, tento recept je presne pre vás.
Vďaka tejto úprave sa doslova rozplýva na jazyku a je veľmi, veľmi chutná.
Potrebujeme:
400 g krkovička s kosťou
1 lyžica korenie Farmársky steak (Vitana)
2 lyžice olej
2 ks cibuľa
200 ml svetlé pivo
50 ml vývar alebo voda
1 lyžica masť
Na ozdobu:
Petržlenová vňať
Zelená cibuľka
Príloha:
Zemiaky (pečené, varené)
Zemiaková kaša
Ryžy
Cestovina
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky.
Výška každého plátku by mala byť asi 2 cm.
Mäsko pokvapkáme olejom a posypeme korením.
V chladničke necháme 24 hodín.
Pred vlastnou úpravou necháme pri izbovej teplote asi hodinu.
Potom na panvici s trochou rozpáleného oleja sprudka opečieme z oboch strán (z každej 3 minúty).
Do pekáča dáme masť a dno zasypeme na polovičné kolieska pokrájanou cibuľou.
Vložíme mäso a druhou cibuľou taktiež pokrájanou na polkolieska zasypeme mäso.
Podlejeme pivom a priklopíme pokrievkou alebo alobalom.
Vložíme do rúry a pečieme hodinu na 220 stupňov.
Potom odklopíme, podlejeme vodou a dopekáme, kým mäsko nezíska krásnu farbu.
Necháme zredukovať omáčku.
Cibuľa zmierni horkosť piva.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)