Mäsko je ako masielko: FARMÁRSKA krkovička na pive a cibuľke – nikdy som nejedla tak jemné a lahodné bravčové!

Vynikajúci recept na šťavnaté a jednoducho pripravené mäsko, ktoré je mäkučké a lahodné.

Ak sa krkovičke vyhýbate, pretože zvykne byť tuhá, tento recept je presne pre vás.

Vďaka tejto úprave sa doslova rozplýva na jazyku a je veľmi, veľmi chutná.

Potrebujeme:

400 g krkovička s kosťou

1 lyžica korenie Farmársky steak (Vitana)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice olej

2 ks cibuľa

200 ml svetlé pivo

50 ml vývar alebo voda

1 lyžica masť

Na ozdobu:

Petržlenová vňať

Zelená cibuľka

Príloha:

Zemiaky (pečené, varené)

Zemiaková kaša

Ryžy

Cestovina

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky.

 

 

Výška každého plátku by mala byť asi 2 cm.

Mäsko pokvapkáme olejom a posypeme korením.

V chladničke necháme 24 hodín.

Pred vlastnou úpravou necháme pri izbovej teplote asi hodinu.

Potom na panvici s trochou rozpáleného oleja sprudka opečieme z oboch strán (z každej 3 minúty).

 

 

Do pekáča dáme masť a dno zasypeme na polovičné kolieska pokrájanou cibuľou.

Vložíme mäso a druhou cibuľou taktiež pokrájanou na polkolieska zasypeme mäso.

Podlejeme pivom a priklopíme pokrievkou alebo alobalom.

Vložíme do rúry a pečieme hodinu na 220 stupňov.

 

 

Potom odklopíme, podlejeme vodou a dopekáme, kým mäsko nezíska krásnu farbu.

Necháme zredukovať omáčku.

Cibuľa zmierni horkosť piva.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay