Farmárska krkovička na pive a cibuľke: Keď začne rozvoniavať u vás v kuchyni, budete ľutovať, že ste nepripravili viac!

Výborný tip alebo večeru. Moja najobľúbenejšia krkovička.

Výborný tip alebo večeru. Moja najobľúbenejšia krkovička.

Potrebujeme:

500 g krkovičky s kosťou nakrájanej na plátky

1 lyžička korenia na steak

2 lyžice oleja

2 veľké cibuľe

200 ml čierneho piva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 ml vody – ideálne vývaru

1 lyžicu bravčovej maste

Postup:

Plátky krkovička pokvapkáme olejom a posypeme korením.

V chladničke necháme 24 hodín marinovať. Pred tým, ako budeme krkovičku pripravovať, je dobré vybrať na chvíľu z chladničky, aby mäsko nebolo celkom stuhnuté.

Na panvici s trochou rozpáleného oleja sprudka opečieme z oboch strán (z každej asi 3 minúty).

Do pekáča dáme masť a dno zasypeme s nakrájanou 1 cibuľkou.

Do pekáča vložíme mäso a na vrch nasypeme druhú nakrájanú cibuľku.

Podlejeme pivom a priklopíme pokrievkou a pečieme hodinu na 220 st.

Potom odklopíme, podlejeme vodou a dopekáme, kým mäsko nezíska peknú farbu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka I.