Tak tento recept už robím dobrých 10 rokov. nikdy sa nám nepreje, pretože stačí inú zeleninu, mäso alebo koreniny a máte celkom nové jedlo. Najlepšie rizoto, naozaj je to bez práce. Ak použijete namiesto kuracieho mäsa mäso z konzervy, je to už úplne jednoduché. Recept je od Janky.
Potrebujeme:
500 gr. kuracieho mäsa (ak sa vám nechce robiť mäso, použite mäsovú konzervu)
cca 300 gr ryže (najlepšie Parboiled)
1-2 sáčky mrazenej zeleniny,
2 cibule,
3 lyžice oleja
grilovacie korenie alebo Gyros korenie alebo len červená paprika
soľ a korenie podľa chuti
2 kocky slepačieho vývaru
trocha strúhaného parmezánu či iného syra
Postup:
Cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, poprášime korením a sprudka opečieme.
Do odmerky nasypeme suchú surovú ryžu, a do rovnakej odmerky potom pripravíme dvojnásobné množstvo slepačieho vývaru.
Do zapekacej misy dáme opečené mäso, zasypeme suchou ryžou, dvoma sáčky mrazenej zeleniny, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame. Všetko zalejeme vývarom a znova premiešame.
Misu dáme odkrytú do rúry na cca 45 min, tj. Kým ryža nezmäkne, v priebehu pečenia stačí len raz premiešať …
Najlepšie chutí toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým šalátom.
prajeme vám dobrú chuť! :-)
Celý recept aj s fotopostupom nájdete TU.