Rýchle rizoto z rúry – BEZ ROBOTY: Surovú ryžu len dajte do misy a zalejte – iné rizoto už robiť nebudete!

Tak tento recept už robím dobrých 10 rokov. nikdy sa nám nepreje, pretože stačí inú zeleninu, mäso alebo koreniny a máte celkom nové jedlo. Najlepšie rizoto, naozaj je to bez práce. Ak použijete namiesto kuracieho mäsa mäso z konzervy, je to už úplne jednoduché. Recept je od Janky.

Potrebujeme:

500 gr. kuracieho mäsa (ak sa vám nechce robiť mäso, použite mäsovú konzervu)

cca 300 gr ryže (najlepšie Parboiled)

1-2 sáčky mrazenej zeleniny,

2 cibule,

3 lyžice oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

grilovacie korenie alebo Gyros korenie alebo len červená paprika

soľ a korenie podľa chuti

2 kocky slepačieho vývaru

trocha strúhaného parmezánu či iného syra

Postup:

Cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, poprášime korením a sprudka opečieme.

Do odmerky nasypeme suchú surovú ryžu, a do rovnakej odmerky potom pripravíme dvojnásobné množstvo slepačieho vývaru.

Do zapekacej misy dáme opečené mäso, zasypeme suchou ryžou, dvoma sáčky mrazenej zeleniny, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame. Všetko zalejeme vývarom a znova premiešame.

Misu dáme odkrytú do rúry na cca 45 min, tj. Kým ryža nezmäkne, v priebehu pečenia stačí len raz premiešať …

Najlepšie chutí toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým šalátom.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept aj s fotopostupom nájdete TU.