Poznáte farárske zemiaky? Ideo o vynikajúcu slávnostnú prílohu, alebo samostatné jedlo – u nás jednodnoznačne najobľúbenejší recept zo zemiakov.
Našli sme ho pre vás na youtube.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
200 g cibule
200 g slaniny
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
1 lyžička nové korenie
4 lyžice masti
2 lyžice slnečnicového oleja
2,5 dl. voda
Petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
Zemiaky očistíme.
Nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm.
Nakrájame si cibuľu.
A rovnako aj slaninku.
Na panvici zahrejeme olej.
Orestujeme cibuľu.
Pridáme slaninku a keď je orestovaná, pridáme aj zemiaky.
Premiešame a pridáme masť.
Ochutíme soľou, korením a paprikou.
Pridáme vodu a necháme zovrieť – miešame.
Teraz panvicu prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Keď sú zemiaky mäkké, odokryjeme a teplotu zvýšime na 250 stupňov.
Pečieme ešte 15 minút a môžeme podávať!