FARÁRSKE zemiaky: Toto schová do vrecka aj hlavný chod, celá rodina si chodí po dupľu!

Poznáte farárske zemiaky?

Ide o o vynikajúcu slávnostnú prílohu, alebo samostatné jedlo – u nás jednodnoznačne najobľúbenejší recept zo zemiakov.

 

 

Našli sme ho pre vás na youtube.

...

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

200 g cibule

200 g slaniny

Soľ a korenie podľa chuti

1 lyžička nové korenie

4 lyžice masti

2 lyžice slnečnicového oleja

2,5 dl. voda

Petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

 

 

Zemiaky očistíme.

 

 

Nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm.

 

 

Nakrájame si cibuľu.

 

 

A rovnako aj slaninku.

 

 

Na panvici zahrejeme olej.

 

 

Orestujeme cibuľu.

 

 

Pridáme slaninku a keď je orestovaná, pridáme aj zemiaky.

 

 

Premiešame a pridáme masť.

 

 

Ochutíme soľou, korením a paprikou.

 

 

Pridáme vodu a necháme zovrieť – miešame.

 

 

Teraz panvicu prikryjeme alobalom.

A vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

 

 

Keď sú zemiaky mäkké, odokryjeme a teplotu zvýšime na 250 stupňov.

Pečieme ešte 15 minút a môžeme podávať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: