FARÁRSKE zemiaky: Toto schová do vrecka aj hlavný chod, celá rodina si chodí po dupľu!

Poznáte farárske zemiaky? Ideo o vynikajúcu slávnostnú prílohu, alebo samostatné jedlo – u nás jednodnoznačne najobľúbenejší recept zo zemiakov.

Našli sme ho pre vás na youtube.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

200 g cibule

200 g slaniny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie podľa chuti

1 lyžička nové korenie

4 lyžice masti

2 lyžice slnečnicového oleja

2,5 dl. voda

Petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Zemiaky očistíme.

Nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm.

Nakrájame si cibuľu.

A rovnako aj slaninku.

Na panvici zahrejeme olej.

Orestujeme cibuľu.

Pridáme slaninku a keď je orestovaná, pridáme aj zemiaky.

Premiešame a pridáme masť.

Ochutíme soľou, korením a paprikou.

Pridáme vodu a necháme zovrieť – miešame.

Teraz panvicu prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Keď sú zemiaky mäkké, odokryjeme a teplotu zvýšime na 250 stupňov.

Pečieme ešte 15 minút a môžeme podávať!