Farárske rezne: Úžasne šťavnaté a mäkučké mäsko s oblohou a omáčkou, na jednom pekáči!

Výborný tip na rýchly obed, bez kopy špinavého riadu a pekne na jednom pekáči.

Výborný tip na rýchly obed, bez kopy špinavého riadu a pekne na jednom pekáči. Ak hľadáte inú verziu vyprážaných rezňov, ktorá navyše chutí fantasticky, tento recept sa oplatí vyskúšať. A pýtate sa, prečo farárske? To skutočne netuším, recept poznám pod týmto názvom dlho, ako a prečo však vznikol, to vám povedať neviem. Viem iba to, že sú skutočne fantastické!

Potrebujeme:

6 ks bravčového karé

200 g údeného syra

200 ml sladkej smotany

2 ks cibule

2 lyžice horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu hladkej múky

Olej

Soľ a čierne mleté korenie

Trochu bieleho vína

2 ks bobkového listu

Postup:

Bravčové mäsko umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme, z jednej strany obalíme v múke a uložíme vedľa seba na plech vymastený olejom. Každý kúsok mäsa potrieme horčicou, na každý kúsok uložíme nakrájanú cibuľku a posypeme syrom. Zalejeme smotanou, ktorú sme si rozmiešali s vodu a trochou bieleho vína. Na prevoňanie hodíme na plech aj 2 bobkové listy.

Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút. Alobal zložíme a necháme ešte asi 15-20 minút zapiecť dozlatista.

Podávame so zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Za skvelý recept na „Farárske rezne“ ďakujeme Janke!

foto: reprofoto coolinarika