plny-hrniec_transparent_negativ.png

Faraónske rezne – minútové a strašne dobré: Žiadna práca s obaľovaním, s týmto receptom zabudujete u každého gurmána!

Výborný recept z 15-minútovej kuchárky. Je to veľmi rýchle a jednoduché. Netreba obaľovať, stačí len všetko zmiešať, dať do chladničky a na druhý deň len hodiť na panvicu!

Výborný recept z 15-minútovej kuchárky. Je to veľmi rýchle a jednoduché. Netreba obaľovať, stačí len všetko zmiešať, dať do chladničky a na druhý deň len hodiť na panvicu!

Potrebujeme:

2-3 ks kuracích pŕs (podľa veľkosti)

1 lyžička soli

1 dl piva

1 lyžica sójová omáčka

1 lyžička mleté čierne korenie

2 ks vajcia

1 lyžica grilovacie korenie

1 lyžica sezamové semienko

4 lyžice solamyl

5 lyžíc polohrubá múka

1 lyžica kremžská horčica

1 lyžica smotany kyslej (voliteľné – v originály smotana nebola, ja dávam)

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Do uzatvárateľnej dózy dáme všetky prísady na cestíčko a dobre premiešame, pridáme aj kuracie kúsky, zamiešame a necháme v chladničke do druhé dňa – zatvorené.

Rozpálime olej na panvici a z mäsa tvoríme tenkej placky v tvare rezňov. Smažíme z oboch strán dozlatista. Mäsko je krásne šťavnaté a na vrchu sa vytvorí pekná kôrka.

Ako prílohu  môžeme zvoliť všetko podľa chuti – zemiaky, krokety, americkej zemiaky, hranolky, ryžu. Bohato zdobíme zeleninovou oblohou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes