Univerzálny krém, ktorý môže zakaždým chutiť inak. Pridajte do neho napríklad kakao, karamel, kúsky čokolády, orechy alebo likéry s rôznou príchuťou. Je vynikajúci a navyše bleskovo pripravený!
Potrebujeme:
350 g jemného tvarohu
175 g zmäknutého masla
70 g práškového cukru
65 g Salka
1 lyžičku vanilkovej arómy
Obľúbený likér, koňak alebo rum
Postup:
Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.
Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.
Krém bez vajec ideálna na letné dezerty
Tento krém skutočne bleskový – všetko stačí len vymiešať.
Krém je veľmi lahodný a nie je príliš maslový.
Ideálny aj na letné studené poháre.
Potrebujeme:
320 g tvaroh
175 g maslo
90 g práškový cukor
65 g kondenzované mlieko sladené
1 bal. vanilkový cukor
1 lyžica koňak alebo likér
Postup:
Maslo izbovej teploty vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.
Postupne pridáme likér alebo koňak.
Tenkým prúdom prilejeme aj kondenzované mlieko.
Do takto vyšľahanej hmoty pridáme jemný tvaroh, ktorý vareškou alebo metličkou primiešame.
Nepoužívame už mixér, aby nebol krém príliš riedky.
Tvarohový krém môžete odložiť do chladničky, aby krém stuhol.
Potom môžete naplniť rôzne dezerty.
Úplne jednoduchý krém, ktorý chutí fantasticky a nie je ani príliš maslový a ťažký.
Zmrzlinový krém podľa profesionálnej cukrárky Majky
Vynikajúci recept na krémovú bombu, ktorá je ideálna na plnenie tort, zákuskov, aj do studených pohárov.
Je veľmi obľúbený dokonca aj do svadobných tort.
Nie je síce mrazený, ale chutí úplne ako zmrzlina.
Potrebujeme:
500 g kyslá smotana
1 ks citrónová kôra
2 ks vajce
3 lyžice hladká múka
180 g kryštálový cukor
1 ks vanilkový lusk
250 g maslo
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu.
Dáme ju zovrieť – pripravíme si vodný kúpeľ.
Do druhej misky dáme kyslú smotanu.
Pridáme vajíčka, vnútro z vanilkového lusku, citrónovú kôru.
Nakoniec vmiešame aj múku a cukor.
Všetko spolu premiešame do jednotnej hmoty bez hrudiek.
Najlepšie je to premiešať metličkou, nie vareškou.
Takto vymiešanú hmotu dáme do vodného kúpeľa.
Šľaháme do zhustnutia.
Keď máme hustú hmotu, odstavíme ju z vodného kúpeľa.
Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý „puding“.
Vyšľaháme hladký krém.
Krém používame na plnenie aj zdobenie dezertov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk