plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický tip, ako pripraviť cuketu!

Pripravte si z cukety osviežujúci ľahký šalát alebo vynikajúcu prílohu. Toto jedlo chutí skvele, či už ho podávate teplé alebo na studeno.

Cuketa je vynikajúca zelenina – lahodná, šťavnatá a obsahuje minimum kalórií. Veľmi rada ju pripravujem na rôzne spôsoby, no najradšej mám možno trochu netradičnú, no o to chutnejšiu kombináciu cukety a chrumkavých orechov. Je to ľahké, osviežujúce a veľmi chutné jedlo. Vynikajúce je napríklad ako príloha k dobrému mäsku.

Potrebujeme:

2-3 mladé cukety

½ šálky vlašských orechov

½ zväzku petržlenovej vňate

2-3 strúčiky cesnkau

1 lyžicu olivového oleja

Postup:

Cuketu umyjeme – môžeme alebo nemusíme ošúpať a nakrájame na väčšie kocky (podobne, ako keď krájame zemiaky). Osolíme a necháme odpočívať.Potom odstránime prebytočnú tekutinu a orestujeme na rastlinnom oleji domäkka.

6AR6r9huVHI

Orechy preložíme do plastového vrecka a rozdrvíme kuchynským valčekom. Cesnak nasekáme nadrobno. V miske zmiešame petržlenovú vňať s orechmi, cesnakom a olivovým olejom. Pridáme restovanú cuketu a všetko dobre premiešame. Môžeme podávať.

iXWpaxEYh4o

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes