Fantasticky šťavnatý „Karpatský rezeň“: Máčaný v mlieku a obalený v zemiakovo-syrovom kabátiku!

Výborné papanie, napríklad aj ako slávnostný nedeľný obed. Toto mäsko je o to chutnejšie, že je máčané v cesnakovom mlieku a obalené v chrumkavom zemiakovom kabátiku.

Výborné papanie, napríklad aj ako slávnostný nedeľný obed. Toto mäsko je o to chutnejšie, že je máčané v cesnakovom mlieku a obalené v chrumkavom zemiakovom kabátiku.

Potrebujeme:

4 ks bravčového karé

400 ml mlieka

2 strúčiky cesnaku +1 strúčiky na potretie

50 g tvrdého syra + 150 na posypanie

Soľ

...

Olej

Čierne mleté korenie

2 zemiaky

Hladkú múku

1 vajce

200 ml kyslej smotany

Postup:

Mäso, ochutíme soľou, korením, namočíme do ½ mlieka mlieka do ktorého sme si pretlačili strúčiky cesnaku. Necháme namočené aspoň 1 hodinu.

V samostatnej miske si potom zmiešame vajce, strúhané zemiaky, múku a syr. Vymiešame cestíčko v ktorom obaľujeme mäso a vaprážame na oleji z oboch strán dostlatista.

Kyslú smotanu zmiešame s 1 strúčikom cesnaku a potrieme povrch vyprážaných rezňov. Nakoniec posypeme zvyšným syrom.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)