Len mleté mäso, 4 zemiaky, cesnak a horčica: Fantasticky šťavnaté mäsové misky – chutné, stokrát lepšie ako vyprážané!

Potrebujeme:

700 gramov mletého mäsa

1 vajce

3 papriky

4-5 zemiakov

1 cibuľa

...

150 g syra

2-3 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica horčice

1 polievková lyžica majonézy alebo kyslej smotany

soľ a čierne korenie

Postup:

1. Nakrájajte cibuľu na drobno, pridajte ju do mletého mäsa. Pridajte aj vajíčko, soľ, korenie a dobre premiešajte.

2. Zmiešajte horčicu s majonézou / smotanou a pretlačeným cesnakom.

3. Papriky nakrájajte na plátky s hrúbkou 1 cm a zemiaky na tenké plátky.

4. Vymažte zapekaciu misu olejom, uložte na ňu plátky papriky a naplňte ich mletým mäsom.

5. Pridajte zemiakové kolieska tak, aby pokrývali celý vrch.

6. Zo zvyšku mäsa vyformujte jednoduché placky, ktoré uložíte na zemiaky.

7. Každý kúsok namažte horčicovou omáčkou (horčica, majonéza, soľ a korenie) a pečte 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C.

8. Potom posypte všetko strúhaným syrom a pečte ďalších 10 minút.

Je to výborné jedlo teplá a dokonca aj studené.

Video: