Nie je v nich ani gram mäsa a vôbec si na to nespomeniete: Fantasticky šťavnaté holúbky plnené hubami a ryžou!

Holúbky naplnené zmesou húb a ryže s absolútne dokonalou chuťou.

Potrebujeme:

400 g nasekanej cibule

250 g ryže

2 veľké mrkvy nastrúhanej

450 g húb nasekaných a zľahka podusených s trochou soli

2-3 lyžice paradajkového rpetlaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 ml vývaru

100 ml oleja

Soľ, korenie, petržlenovú vňať

2 lyžice múky

1 hlávku kapusty

Postup:

Na 50 ml oleja si orestujeme cibuľku, pridáme ryžu a zalejeme 50 ml vody, necháme variť  niekoľko minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Pridáme vývar, zeleninu, huby a dochutíme. Keď zmes trochu vychladne, pridáme dve lyžice múky.

Hlávku kapusty (ideálne novej) ponoríme do vriacej vody a potom len oddeľujeme jednotlivé listy a plníme ich pripravenou zmesou.

Na dno hrnca môžeme uložiť zvyšnú kapustu, uložíme rolky podlejeme paradjkovým pretlakom zmiešaným s vodou a zvyšným olejom. Varíme na slabom plameni asi 1,5 hodiny.