Smotanový krém pripravíte aj celkom bez použitia smotany, stačí, ak doma nájdete trochu mlieka a maslo. Jemný a úžasne lahodný krém môžete podávať len tak – s ovocím v podobe sladkých pohárov, alebo na prípravu pečených dezertov a tort.
Potrebujeme:
200 g masla (obsah tuku okolo 72%)
200 ml mlieka so zníženým obsahom tuku (2%)
Práškový cukor podľa chuti
Postup:
Maslo spolu s mliekom preložíme do hrnca s hrubším dnom, alebo do vodného kúpeľa. Miešame, kým sa maslo nerozpustí, avšak zmes sa nesmie variť.
Potom vezmeme šľahač a celú zmes šľaháme 5-10 minút (podľa výkonu šľahača). Akonáhle sa na povrchu hmoty objaví hustý film, prelejme zmes do uzatvárateľnej dózy a vložíme do chladničky, najmenej na 6 hodín odležať.
Potom zmes ušľaháme spolu s práškovým cukrom, tak, aby sme získali konzistenciu hladkého krému.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom