plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický pudingovo – smotanový dezert „Kráter“

Koláčik, ktorý vám určite zachutí. Napokon, kto by odolal spojeniu vláčneho cesta, vanilkového pudingu a lahodnej kyslej smotany? Navyše v hravom a originálnom prevedení!

Koláčik, ktorý vám určite zachutí. Napokon, kto by nemal rád kombináciu vláčneho cesta, vanilkového pudingu a lahodnej kyslej smotany? Navyše v hravom a originálnom prevedení!

Potrebujeme:

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

250 g polohrubej múky

100 ml oleja

1 bal. vanilkového cukru

100 ml mlieka

5 vajec

Krém:

800 ml mlieka

4 bal. vanilkového cukru

2 bal. vanilkového pudingu

Poleva:

400 ml kyslej smotany

4 lyžice práškového cukru

Postup:

Najskôr si pripravíme krém. Z mlieka, pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Odložíme bokom a necháme vychladnúť (občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža).

Na cesto vyšľaháme žĺtky s cukrom a postupne pridáme olej, mlieko, kakao múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto navrstvíme na plech s rozmermi (30×20 cm).

Na cesto lyžicou dávkujeme „kôpky“ vanilkového pudingu. Cesto vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

19964af0dc3b06c72b97548af01308f1_view_l

Smotanu zmiešame s cukrom a navrstvíme na upečené cesto. Vložíme ešte na 10 minút do rúry, aby sa poleva zapiekla.

8ae409bc850268ebbca3ceb365761e93_view_l

Vyberieme necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes