Koláčik, ktorý vám určite zachutí. Napokon, kto by nemal rád kombináciu vláčneho cesta, vanilkového pudingu a lahodnej kyslej smotany? Navyše v hravom a originálnom prevedení!
Potrebujeme:
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
250 g polohrubej múky
100 ml oleja
1 bal. vanilkového cukru
100 ml mlieka
5 vajec
Krém:
800 ml mlieka
4 bal. vanilkového cukru
2 bal. vanilkového pudingu
Poleva:
400 ml kyslej smotany
4 lyžice práškového cukru
Postup:
Najskôr si pripravíme krém. Z mlieka, pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Odložíme bokom a necháme vychladnúť (občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža).
Na cesto vyšľaháme žĺtky s cukrom a postupne pridáme olej, mlieko, kakao múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto navrstvíme na plech s rozmermi (30×20 cm).
Na cesto lyžicou dávkujeme „kôpky“ vanilkového pudingu. Cesto vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Smotanu zmiešame s cukrom a navrstvíme na upečené cesto. Vložíme ešte na 10 minút do rúry, aby sa poleva zapiekla.
Vyberieme necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika