Fantastický pôstny recept z húb: Voňavé a chutné jedlo, ktoré si zamilujete!

Pôst nemusí byť nevyhnutne gastronomický nudný a ak poznáte tie správne recepty, môžete sa najesť naozaj chutne.

Dôkazom je aj toto voňavé a lahodné pôstne jedlo z húb. 

Vyskúšajte a určite si ho zamilujete!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z portálu iladies a budete sa tešiť na čas obeda.

Potrebujeme:

500 g húb

2 cibule

1 PL hladkej múky

1 PL kečupu

3 PL rastlinného oleja

soľ

cesnak

čierne mleté korenie

Postup:

Huby umyjeme.

 

 

Uvaríme v hrnci s vodou a štipkou soli.

Potom ich scedíme a keď trochu vychladnú.

Pokrájame ich na menšie kúsky. 

 

 

Cibuľu si očistíme, umyjeme a nakrájame.

Na panvicu si dáme olej.

Sporák zapneme na mierny ohrev.

 

 

Keď sa olej zahreje.

Pridáme huby a cibuľu. 

 

 

Všetko spolu premiešame.

Za pravidelného miešania opečieme na strednom ohni.

Pridáme prelisovaný cesnak, korenie, premiešame.

Podusíme 10 minút. 

 

 

Poprášime múkou, pridáme kečup a prípadne trochu vody.

Dochutíme soľou a korením, prípadne bylinkami podľa chuti.

Osmažíme ešte niekoľko minút a môžeme servírovať.

 

 

 

Kombinujte napríklad so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay