Pečený koláč s plnkou
Potrebujeme:
-4 vajcia
-3 šálky hladkej pšeničnej múky
-2 šálky kr. cukru
-3 polievkové lyžice masla
-1 šálka mlieka
-1 lyžička prášku do pečiva
Plnka:
-1 liter mlieka
-1 plechovka kondenzovaného mlieka
-4 polievkové lyžice kukuričného škrobu
-1 žĺtok
-1 téglik kyslej smotany
Na vrch:
– 1 čokoláda
– 150 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Najskôr si pripravíme náplň, aby stihla vychladnúť. Väčšinu mlieka dáme variť na plameň, vo zvyšnom rozmiešame škrob a žĺtky. Do vriaceho mlieka vmiešame žĺtkovú zmes a uvaríme puding. Do ešte teplého puding vmiešame sladené kondenzvoané mlieko a neskôr aj kyslú smotanu.
Oddeľte vaječné žĺtky od bielkov a bielky vyšľahajte na sneh.
V inej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom a maslom. pridajte mlieko, múku Do inej misky dajte žĺtky, cukor a maslo a bite do smotany, potom pridajte mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec aj vaječné bielky.
Plech na pečenie 40 × 28 cm vyložte papierom, na plech navrstvite polovicu cesta, krém a druhú polovicu cesta.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.
Po ukončení koláč prelejeme rozpustenou čokoládou so smotanou.
Koláč dáme vychladiť a potom môžete podávať.