plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický nepečený jablkový krémeš: Nič, len jablká, pudingový krém a na vrch smotana!

Vynikajúci recept podľa Nataši, ktorý je ako stvorený na jablkovú sezónu. Nepečie sa, chutí úžasne!

prísady:

1 kg jabĺk

2 lyžice krupice

500 ml mlieka

150 g cukru

1 prášok z vanilkového pudingu

pol lyžičky škorice

2 krabičky sušienok Petit Beurre (maslové sušienky, celkom 400 g)

250 ml sladkého alebo fiškálneho krému

voliteľné kakao alebo strúhaná čokoláda (na ozdobu)

Postup:

1. Jablká umyjeme, očistite, nastrúhame a preložíme ich na plameň s cukrom, krupicou a škoricou. Varíme 5-10 minút, aby mierne zmäkli.

2. Pudingový prášok zmiešame s mliekom. Miešame na miernom ohni do zhustnutia. Keď sú jablká mäkké, pridáme rozšľahaný puding a trochu škorice a všetko spolu povaríme (za stáleho miešania), kým zmes nezhustne a spojí sa s jablkami, asi 5-10 minút.

3. Do pekáča poukladáme rad sušienok, potom rad jablkovej zmesi, opäť rad sušienok, opäť rad jabĺk a nakoniec rad sušienok. (V závislosti od veľkosti plechu môžete niektoré sušienky rozlomiť).

4. Nechajte takto prirpavený dezert dobre vychladnúť. Tortu polejeme šľahačkou (najlepšie na druhý deň, necháme cez noc vychladnúť, aby sušienky absorbovali jablkovú šťavu a zmäkli a spojila sa plnka, aby sme ich mohli nakrájať na kocky) a posypeme kakaom. alebo nastrúhajte pred podávaním (ak je to žiaduce) čokolády.

Najlepšie recepty na dnes