plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená čokoládová maškrta za 15 minút: Len nalámať sušienky, zamiešať s krémom a dať vychladiť – hotovo!

Potrebujete len 10 minút na to, aby ste vykúzlili tento úžasný nepečený dezert podľa tohto receptu z youtube. Žiadne pečenie a prípravu zvládnete aj o polnoci!

400 g sušienok

650 ml mlieka

2 PL kakaového prášku

200 g tmavej čokolády

4 PL kukuričného škrobu

1 PL masla

Postup:

1. Formu s rozmerom 26 x 6 cm si pokryte potravinárskou fóliou.

2. Na dno formy, aj na jej steny naukladajte sušienky.

3. Do hrnca nalejte mlieko, pridajte kakao a škrob. Dôkladne premiešajte metličkou.

4. Varte zmes na miernom ohreve, priveďte do varu a miešajte, kým krém nezhustne.

5. Zo zvyšných sušienok si niekoľko odložte, aby ste nimi potom pokryli vrch koláča a ostatné rozdrobte na menšie kúsky.

6. Do horúceho krému pridajte kúsky čokolády, masla a vymiešajte dohladka.

7. Nalámané sušienky zmiešajte s čokoládovým krémom.

8. Krém rovnomerne navrstvite do formy a navrch poukladajte tie sušienky, ktoré ste si odložili.

9. Dezert prikryte potravinárskou fóliou a odložte ho minimálne na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však na noc.

10. Keď je dezert dostatočne stuhnutý, prevráťte ho na podnos, nakrájajte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

11. Pre slávnostnú verziu môžete dezert poliať čokoládovou polevou a dozdobiť.

 

 

Najlepšie recepty na dnes