Fantastický dezert, ktorý si pripravíte za 10 minút: Nezapínajte rúru, len navrstvite a dajte vychladiť!

Opäť jeden zo série rýchlych receptov, ktorý máte pripravený za 10 minút a potom stačí už len vychladiť.

 

 

Maškrta, ktorá zaberie minimum času a chutí veľkým, aj malým. 

Na prípravu potrebujete len bežne dostupné ingrediencie a môžu vám pri tom pomáhať aj deti.

...

 

 

Nechajte sa inšpirovať týmto rýchlym a jednoduchým receptom z youtube.

Potrebujeme:

250 g dlhých piškót

1 l mlieka + mlieko na namáčanie piškót

75 g pudingového prášku – príchuť vanilka

5 PL kukuričného škrobu

4 PL kryštálového cukru

80 g bielej čokolády

80 g horkej čokolády

Postup:

 

 

Formu si potiahneme potravinárskou fóliou.

Začneme do nej ukladať dlhé piškóty, ktoré si predtým namočíme do mlieka.

V prípade potreby si dlhé piškóty zrežte na vhodnú veľkosť, aby sa dobre zmestili vedľa seba.

 

 

Do hrnca si nalejeme mlieko, pričom si z neho trochu odlejeme do misky.

Rozmiešame v ňom vanilkový puding. 

 

 

Následne zmes nalejeme do hrnca a pridáme aj kukuričný škrob a kryštálový cukor.

Dáme na sporák na stredný ohrev a uvaríme hustý krém. 

 

 

Polovicu krému prelejeme do misky.

Pridáme nalámanú bielu čokoládu a premiešame metličkou, aby sa v hmote rozpustila.

 

 

Do druhej časti krému, ktorá ostala v hrnci, pridáme nalámanú horkú čokoládu. 

 

 

Vanilkový krém teraz nalejeme do formy na piškóty, rozotrieme a následne nalejeme čokoládový krém, ktorý takisto rozotrieme a uhladíme.

Na vrch krému naukladáme znovu piškóty, ktoré sme si namočili v mlieku a dezert zabalíme do potravinárskej fólie. 

Odložíme ho na 4 hodiny do chladničky, aby sa dobre vychladil a aby krémy stuhli.

 

 

Po uplynutí tejto doby ho vyberieme a opatrne preklopíme na podnos. 

Nakoniec ešte dezert ozdobíme čokoládovou polevou, môžeme posypať čokoládovou alebo inou posýpkou, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay