Opäť jeden zo série rýchlych receptov, ktorý máte pripravený za 10 minút a potom stačí už len vychladiť.
Maškrta, ktorá zaberie minimum času a chutí veľkým, aj malým.
Na prípravu potrebujete len bežne dostupné ingrediencie a môžu vám pri tom pomáhať aj deti.
Nechajte sa inšpirovať týmto rýchlym a jednoduchým receptom z youtube.
Potrebujeme:
250 g dlhých piškót
1 l mlieka + mlieko na namáčanie piškót
75 g pudingového prášku – príchuť vanilka
5 PL kukuričného škrobu
4 PL kryštálového cukru
80 g bielej čokolády
80 g horkej čokolády
Postup:
Formu si potiahneme potravinárskou fóliou.
Začneme do nej ukladať dlhé piškóty, ktoré si predtým namočíme do mlieka.
V prípade potreby si dlhé piškóty zrežte na vhodnú veľkosť, aby sa dobre zmestili vedľa seba.
Do hrnca si nalejeme mlieko, pričom si z neho trochu odlejeme do misky.
Rozmiešame v ňom vanilkový puding.
Následne zmes nalejeme do hrnca a pridáme aj kukuričný škrob a kryštálový cukor.
Dáme na sporák na stredný ohrev a uvaríme hustý krém.
Polovicu krému prelejeme do misky.
Pridáme nalámanú bielu čokoládu a premiešame metličkou, aby sa v hmote rozpustila.
Do druhej časti krému, ktorá ostala v hrnci, pridáme nalámanú horkú čokoládu.
Vanilkový krém teraz nalejeme do formy na piškóty, rozotrieme a následne nalejeme čokoládový krém, ktorý takisto rozotrieme a uhladíme.
Na vrch krému naukladáme znovu piškóty, ktoré sme si namočili v mlieku a dezert zabalíme do potravinárskej fólie.
Odložíme ho na 4 hodiny do chladničky, aby sa dobre vychladil a aby krémy stuhli.
Po uplynutí tejto doby ho vyberieme a opatrne preklopíme na podnos.
Nakoniec ešte dezert ozdobíme čokoládovou polevou, môžeme posypať čokoládovou alebo inou posýpkou, nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod: