plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický nepečený dezert s bohatým krémom: Ideálna maškrta na horúce letné dni!

Pripravte si tento osviežujúci dezert na leto podľa receptu z youtube, ktorý pripravíte veľmi jednoducho z piškót a krému.

Potrebujeme:

500 ml šľahačovej smotany

400 g kyslej smotany

200 g kryštálového cukru

120 g pomletých sušienok + 80 g nalámaných sušienok

80 g dlhých piškót

150 ml mlieka na namáčanie piškót

2 balenia práškovej šľahačky

300 ml mlieka

6 g želatíny

50 ml vody

500 g jahôd

150 g iného bobuľového ovocia

10 g strúhanej čokolády

Postup:

Dlhé piškóty si namočíme do mlieka a ukladáme na dno tortovej formy. Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Kyslú smotanu si zmiešame s kryštálovým cukrom a napučanou želatínou. Dobre premiešame.  

Túto smotanovú hmotu teraz zapracujeme do šľahačky a zľahka miešame zdola nahor aby sa obe hmoty spojili. 

Krém si rozdelíme na dve časti. 

 Do jednej časti krému primiešame jahody a zvyšné bobuľové ovocie a do druhej časti krému primiešame pomleté sušienky s polámanými sušienkami. 

Na pripravený základ z dlhých piškót rozotrieme sušienkový krém, uhladíme a naň navrstvíme ovocný krém. Takisto uhladíme.

Vložíme do chladničky vychladiť na 1 hodinu. 

Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom a rozotrieme ju navrch dezertu.

Posypeme strúhanou čokoládou a odložíme ešte na 30 minút do chladničky. 

Hotovo.

Môžeme nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes