Pripravte si tento osviežujúci dezert na leto podľa receptu z youtube, ktorý pripravíte veľmi jednoducho z piškót a krému.
Potrebujeme:
500 ml šľahačovej smotany
400 g kyslej smotany
200 g kryštálového cukru
120 g pomletých sušienok + 80 g nalámaných sušienok
80 g dlhých piškót
150 ml mlieka na namáčanie piškót
2 balenia práškovej šľahačky
300 ml mlieka
6 g želatíny
50 ml vody
500 g jahôd
150 g iného bobuľového ovocia
10 g strúhanej čokolády
Postup:
Dlhé piškóty si namočíme do mlieka a ukladáme na dno tortovej formy. Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Kyslú smotanu si zmiešame s kryštálovým cukrom a napučanou želatínou. Dobre premiešame.
Túto smotanovú hmotu teraz zapracujeme do šľahačky a zľahka miešame zdola nahor aby sa obe hmoty spojili.
Krém si rozdelíme na dve časti.
Do jednej časti krému primiešame jahody a zvyšné bobuľové ovocie a do druhej časti krému primiešame pomleté sušienky s polámanými sušienkami.
Na pripravený základ z dlhých piškót rozotrieme sušienkový krém, uhladíme a naň navrstvíme ovocný krém. Takisto uhladíme.
Vložíme do chladničky vychladiť na 1 hodinu.
Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom a rozotrieme ju navrch dezertu.
Posypeme strúhanou čokoládou a odložíme ešte na 30 minút do chladničky.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!