Vynikajúci dezert z mlieka a lahodnej smotany. Táto dobrota vám príjemne osvieži a vďaka lahodnej chuti si získa malých aj veľkých maškrtníkov. Ochutnajte ju aj vy!

Potrebujeme:

3 bal. želatíny po 10 g

300 ml mlieka

450 g kyslej smtoany

450 g smotany na šľahanie 33%

550 g kryštového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžíc kakaového prášku

1 šálku vody

1 lyžicu slnečnicového oleja

Postup:

2 balenia želatíny necháme napučať v 1 šálke mlieka. Potom preložíme na stredný plameň a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Potom zložíme z plameňa a necháme bokom, aby želatína vychladla.

Formu na epčenie s vyššími rozmermi 20×30 cm vymastíme rastlinným olejom. V samostatnej miske ušľaháme 1 šálku cukru s kyslou smotanou a šľahačkou. Ku koncu šľahania pomaly do zmesi vlejeme teplú (nie horúcu) želatínu. Potom túto zmes navrstvíme do pripravenej formy, uhladíme povrch, prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky stuhnúť.

Pripravíme si glazúru. V miske zmiešame kakao, cukor, vrecko želatíny a zalejeme zvyšným mliekom a pohárom vody. Potom zmes premiestnime na plameň a miernom ohni privedieme do varu – je dôležité miešať zmes po celú dobu varenia.

Keď zmes začne vrieť, zložíme ju z plameňa a necháme vychladnúť. Nakoniec glazúru nalejeme na vrch torty a vložíme do chladničky na 4-5 hodín stuhnúť. Vynikajúci mliečny dezert je pripravený.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár