Lahodná chuť tohto dezertu od pani Nataše sa naozaj nedá slovami opísať. Príprava nie je vôbec zložitá a preto bude najlepšie, keď si ho pripravíte a ochutnáte. Je to nebíčko v papuľke!
Potrebujeme:
3 vajcia
3 PL cukru
3 PL mlieka
1 PL oleja
3 PL múky
1 PL prášku do pečiva
3 PL kakaa
3 PL pražených lieskových orieškov (alebo mletých vlašských orechov)
150 ml kakaového mlieka na poliatie sušienok
Na krém:
1 l mlieka
100 g cukru
3 vanilkové pudingy
300 ml šľahačkovej smotany
5 PL tradičného salka
5 PL karamelového salka
Na ozdobu:
200 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém. V malej miske zmiešame pudingový prášok s cukrom a trochou mlieka. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Potom primiešame rozrobený pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý krém (aby nám nevznikli hrudky, môžeme použiť elektrický šľahač). Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do samostatnej misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a znovu prešľaháme. Teraz zašľaháme múku, kakao a orechy.
Plech alebo formu si vymastíme a vysypeme múkou. Rovnomerne nalejeme pripravené cesto, ktoré následne upečieme. Ešte teplé ho polejeme pripraveným kakaovým mliekom.
Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým šľahačom a rozdelíme na dve časti. Jednu časť zmiešame s karamelovým salkom a druhú časť s klasickým salkom.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na hustú šľahačku. Tú takisto rozdelíme na dve časti a primiešame do oboch vzniknutých krémov (samostatne).
Ako prvé navrstvíme na upečené cesto krém s tradičným salkom a uhladíme. Na ten navrstvíme karamelový krém, ktorý takisto uhladíme. Posledná vrstva bude vyšľahaná šľahačka, ktorú si vyšľaháme z druhej šľahačkovej smotany. Rozotrieme a dáme vychladiť minimálne na 2 hodiny.
Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, mandľami alebo orechmi a dezert je pripravený. Prajeme dobrú chuť!