plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémový dezert Nescafé: Fantastická maškrta, ktorá poteší nielen milovníkov kávy!

Dezert pre správneho kávičkára z ezatutioldal.blogspot.com, ktorý ale poteší aj všetkých milovníkov krémových dezertov. Lahodná kombinácia jemného cesta a výborného krému, ktorá osladí váš deň!

Potrebujeme:

Na korpus

4 vajcia

8 PL kryštálového cukru

2 PL Nescafé (tekutá konzistencia rozpustená vo vode)

2 PL vody

8 PL hladkej múky

2 PL kakaa

1 balíček prášku do pečiva

štipku soli

Na krém

3 žĺtky

4 PL kryštálového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

vanilkovú esenciu

4 dl mlieka

4 PL hladkej múky

15 dkg masla

Na penu

3 bielky

15 dkg cukru

Navrch

2-3 PL granúl Nescafé na posypanie

3 cl zmesi rospustenej kávy Nescafé a rumovej arómy

Postup:

K bielkom pridáme štipku soli, cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, Nescafé a vodu.

Múku si zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom preosejeme do pripravenej zmesi. Suché zložky primiešavame postupne.

Cesto si rozdelíme na dve časti a navrstvíme na dva plechy pokryté papierom na pečenie. Pečieme osobitne v predhriatej rúre na 175 °C (ideálna veľkosť plechu je 22 x 34 cm).

Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky vymiešame s kryštálovým, aj vanilkovým cukrom, pridáme mlieko, vanilkovú esenciu a múku. Všetko spolu miešame, kým nevznikne hmota bez hrudiek a uvaríme za stáleho miešania na hustý krém. Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo.

Z bielkov a cukru si v samostatnej miske nad parou vyšľaháme hustý sneh a začneme vrstviť.

Na jeden plát cesta navrstvíme všetok krém, prikryjeme ďalším plátom, na ktorý navrstvíme bielkovú penu. Vrch pokvapkáme kávovo-rumovou zmesou a posypeme granulkami kávy. Necháme vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť! 

Najlepšie recepty na dnes