plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický krém z kyslej smotany, ktorý chutí ako zmrzlina: Do všetkých zákuskov, tort aj studených pohárov!

Fantastický krém, ktorým môžete naplniť rôzne zákusky alebo tortu. Je svieži, lahodný a nesmierne chutný.

Potrebujeme:

500 g kyslá smotana

1 ks citrón – kôra

2 ks vajcia

3 lyžice hladká múka

180 g kr. cukor

1 ks vanilkový struk

250 g maslo

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a dáme ju zovrieť – pripravíme si vodný kúpeľ. Do druhej misky dáme kyslú smotanu, vajíčka, vnútro z vanilkového struku, citrónovú kôru, múku a cukor a všetko spolu premiešame do jednotnej hmoty bez hrudiek.

Najlepšie je to premiešať metličkou, nie vareškou. Takto vymiešaní hmotu dáme do vodného kúpeľa a šľaháme do zhustnutia. Keď máme hustú hmotu, odstavíme ju z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý „puding“ a vyšľaháme hladký krém.

Najlepšie recepty na dnes