Fantastický krém, ktorým môžete naplniť rôzne zákusky alebo tortu. Je svieži, lahodný a nesmierne chutný.
Potrebujeme:
500 g kyslá smotana
1 ks citrón – kôra
2 ks vajcia
3 lyžice hladká múka
180 g kr. cukor
1 ks vanilkový struk
250 g maslo
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu a dáme ju zovrieť – pripravíme si vodný kúpeľ. Do druhej misky dáme kyslú smotanu, vajíčka, vnútro z vanilkového struku, citrónovú kôru, múku a cukor a všetko spolu premiešame do jednotnej hmoty bez hrudiek.
Najlepšie je to premiešať metličkou, nie vareškou. Takto vymiešaní hmotu dáme do vodného kúpeľa a šľaháme do zhustnutia. Keď máme hustú hmotu, odstavíme ju z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý „puding“ a vyšľaháme hladký krém.