Fantastický krém diplomat: Ideálny na plnenie dezertov a tort, pretože parádne drží a má výnimočnú chuť!

Výnimočný krém, ktorý premení vaše dezerty na diela ako z cukrárne!

Výborne sa s ním pracuje a je aj veľmi chutný. 

Tento recept si odložte, určite ho nebudete pripravovať len raz!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tomuto postupu z youtube zvládnete prípravu tohto legendárneho krému aj vy.

Potrebujeme:

450 ml mlieka

2 vanilkové struky alebo vanilkovú esenciu

4 žĺtky

90 g kryštálového cukru

45 g kukuričného škrobu

40 g masla

8 g želatíny

Na šľahačku:

40 cl 30% smotany na šľahanie

3 PL práškového cukru (voliteľná položka)

Postup:

Do hrnca s mliekom dáme vylúhovať vanilkové struky a potom položíme na sporák a necháme zohriať.

Do misky so žĺtkami pridáme cukor a intenzívne metličkou vyšľaháme.

 

 

Potom do zmesi pridáme kukuričný škrob a všetko spolu premiešame.

Mlieko odstavíme, vyberieme vanilkové struky a za stáleho miešania nalejeme do vajíčkovej zmesi.

Rozšľahanú zmes nalejeme späť do hrnca, dáme variť na strednom ohreve a miešame, kým hmota nezhustne.

Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme zmäknuté maslo, želatínu a dobre miešame, aby sa správne zapracovali, kým je krém horúci.

 

 

Krém prelejeme do sklenenej formy a rovnomerne rozotrieme po celej ploche, prekryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky.

Šľahačkovú smotanu nalejeme do nádoby a za postupného zvyšovania otáčok šľaháme, kým nám nevznikne šľahačka.

 

 

Stuhnutý krém, ktorý sme vybrali z chladničky, vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladký a bez hrudiek.

Potom pridáme 3 lyžičky šľahačky a miešame.

Z takto pripraveného krému pridáme 2 lyžičky do nádoby so šľahačkou a zamiešame.

Takto postupne cca na štyrikrát pridáme a zamiešame aj zvyšok krému.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay