plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický koláč „Marhuľová Perinka“

Tento recept som zdelila po mojej starkej a tento názov sa k nej perfektne hodí. Ide o úžasne mäkučký lahodný koláčik s nadýchaným cestom, marmeládou a snehovou perinkou na vrchu. Navyše, nie je vôbec náročné pripraviť ho. :-)

Tento recept som zdelila po mojej starkej a tento názov sa k nemu perfektne hodí. Ide o úžasne mäkučký lahodný koláčik s nadýchaným cestom, marmeládou a snehovou perinkou na  vrchu. Navyše, nie je vôbec náročné pripraviť ho. :-)

Potrebujeme:

140 g masla

7 žĺtkov

140 g kryštálového cukru

140 g hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

Vrchná vrstva:

100 g marhuľového džemu (môžeme pridať aj plátky marhúľ nakrájané natenko)

7 bielkov

100 g kryštálového cukru

Postup:

Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami a maslom a maslom do peny. Postupne do zmesi primiešame maslom s práškom do pečiva a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 170-180 stupňov, kým cesto nie je dostatočne upečené (test špáradlom).

Kým sa cesto pečie, pripravíme si sneh. Ušľaháme ho z bielkov a kryštálového cukru. Keď je cesto upečené, necháme ho chvíľu vychladnúť, potrieme džemom a navrstvíme naň sneh. Potom vložíme na 5-6 minút do rúry, kým sneh na povrchu nezíska zlatistý nádych.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes