Fantastická jablková maškrta bez pečenia: Radšej pripravte hneď z dvojitej dávky, tento dezert je neskutočne dobrý!

Recept na vynikajúci a osviežujúci koláč s jablkami a lahodný krém s čokoládovou polevou.

Recept na vynikajúci a osviežujúci koláč s jablkami a lahodný krém s čokoládovou polevou.

Potrebujeme:

1 kg strúhané jablká

2 – 3 polievkové lyžice cukru

200 g maslové sušienky

2 bal. citrónovej želatíny v prášku

1/3 šálky vody

...

0,5 čajovej lyžičky škorice

Na krém:

300 ml vychladená smotana na šľahanie 30%

4 lyžice práškového cukru

500 g syra mascarpone

2 čajové lyžičky želatíny v prášku

1/4 šálky vody

Ctrónovú šťavu z 1/2 citróna

poleva:

100 g. horká čokoláda

2 lyžice cukru

100 ml smotany 30%

Forma 24×24 cm.

Postup:

Jablká nastrúhame najemno. Dáme dusiť do kastrólika spolu s cukrom, škoricou a vodou. Želatínu si necháme napučať v studenej vode a keď je jablková zmes hotová, vmiešame napučanú želatínu(nie však do vriacej). Ak nemáte poruje želatínu, môžete použiť 2 bal. vanilkového pudingového prášku a do jablkovej hmoty pridajte kvôli vôni aj trochu citrónovej kôry.

Na krém si necháme želatínu napučať v studenej vode. mascarpone vyšľaháme so smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučanú želatínu miešaním rozpustíme a vmiešame do krému.

Formu s rozmermi 24×24 cm vyložíme sušienkami, navrstvíme jablkovú hmotu, opäť sušienky a smotanový krém. Prikryjeme sušienkami a polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že čokoládu rozpustíme v smotane a osladíme cukrom.