Fantastický dvojfarebný koláč

Vynikajúce spojenie tvarohového a čokoládového cesta v dezerte, ktorý si jednoducho zamilujete!

Tvaroh a čokoláda – to je spojenie, ktoré musí byť pre každého zárukou skvelého dezertu. Vyskúšajte tento vysoký tvarohovo-čokoládový koláč a určite nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

Na tmavú vrstvu:

100 g čokolády s vyšším obsahom kakaa

100 g masla

100 g kryštálového cukru

100 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kakaa

½ lyžičky prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Špetku soli

Na bledú vrstvu:

200 g tvarohu

1-2 lyžice kryštálového cukru

1 vajce

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia  vyšľaháme s cukrom a soľou do peny.

Roztopenú čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do vaječnej zmesi. Postupne všľaháme múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor a kakao.

V inej miske zmiešame všetky ingrediencie na bledú vrstvu.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme trochou masla. Na spodok navrstvíme 1/2 čokoládovej hmoty a na ňu tvarohovú hmoty. Poslednú vrstvu by mala opäť tvoriť čokoládové cesto.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk