Tento originálny dezert podľa receptu z youtube je tvorený osviežujúcim pomarančovým krémom, jemným cestom a kakaovou polevou. Fantastická kombinácia!
Potrebujeme:
Používame 250 ml pohár alebo šálku
3 poháre hladkej múky
1 pohár oleja
2 poháre kryštálového cukru
2 poháre vody
80 g kakaového prášku
štipku soli
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL octu
10 g vanilkového cukru
Na krém:
1 pohár cukru
7 PL krupice
1 l pomarančového džúsu
Na polevu:
3 PL kryštálového cukru
1 PL oleja
1 PL kakaového prášku
1 PL hladkej múky
1/2 pohára prevarenej vody
Na ozdobenie:
mleté vlašské orechy
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém. Jednoducho všetky suroviny na krém zmiešame v hrnci a za stáleho miešania uvaríme. Potom odstavíme zo sporáka.
Do misy si preosejeme múku, pridáme kakaový prášok, 1 pohár vody, sódu bikarbónu, cukor, vanilkový cukor a dôkladne premiešame metličkou. Potom pridáme ďalší pohár vody, ocot a vymiešame dohladka.
Tortovú formu si pokryjeme papierom na pečenie, nalejeme 1/2 cesta a pečieme 20 minút v predhriatej rúre na 170 °C. Po 20 minútach skontrolujeme špáradlom, či je hotové a necháme ho úplne vychladnúť.
Takto isto si pripravíme aj druhý korpus a potom oba prekrojíme na polovicu tak, aby sme získali 4 pláty.
Hrniec s krémom vrátime na sporák a za stáleho miešania privedieme do varu.
Na miernom ohni varíme asi 2 minúty alebo do zhustnutia.
Krém nalejte do čistej misy a odložte do chladničky, aby úplne vychladol. Studený krém potom vyšľahajte mixérom, až kým nezískate hutnú, svetlú textúru.
Do malého hrnca dáme múku, cukor, kakaový prášok a dobre premiešame.
Zalejeme olejom a vodou, a za stáleho miešania varíme na strednom ohni do zhustnutia.
Dezert zostavíme nasledovne. Cesto vrstvíme striedavo s krémom a vždy jemne popicháme vidličkou. Poslednú vrstvu tvorí krém, ktorý rovnomerne rozotrieme a následne ozdobne polejeme polevou pomocou lyžice.
Vlašské orechy si nasekáme na malé kúsky a ozdobíme nimi boky dezertu po celom obvode. Dáme vychladiť do chladničky, nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!
Podrobný videopostup nájdete TU