plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický dvojfarebný dezert: Pomarančový krém s kakaovou polevou tvoria spolu s jemným cestom dokonalú chuť!

Tento originálny dezert podľa receptu z youtube je tvorený osviežujúcim pomarančovým krémom, jemným cestom a kakaovou polevou. Fantastická kombinácia!

Potrebujeme:

Používame 250 ml pohár alebo šálku

3 poháre hladkej múky

1 pohár oleja

2 poháre kryštálového cukru

2 poháre vody

80 g kakaového prášku

štipku soli

1 ČL sódy bikarbóny

1 ČL octu

10 g vanilkového cukru

Na krém:

1 pohár cukru

7 PL krupice

1 l pomarančového džúsu

Na polevu:

3 PL kryštálového cukru

1 PL oleja

1 PL kakaového prášku

1 PL hladkej múky

1/2 pohára prevarenej vody

Na ozdobenie:

mleté vlašské orechy

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém. Jednoducho všetky suroviny na krém zmiešame v hrnci a za stáleho miešania uvaríme. Potom odstavíme zo sporáka.

Do misy si preosejeme múku, pridáme kakaový prášok, 1 pohár vody, sódu bikarbónu, cukor, vanilkový cukor a dôkladne premiešame metličkou. Potom pridáme ďalší pohár vody, ocot a vymiešame dohladka.

Tortovú formu si pokryjeme papierom na pečenie, nalejeme 1/2 cesta a pečieme 20 minút v predhriatej rúre na 170 °C. Po 20 minútach skontrolujeme špáradlom, či je hotové a necháme ho úplne vychladnúť.

Takto isto si pripravíme aj druhý korpus a potom oba prekrojíme na polovicu tak, aby sme získali 4 pláty.

Hrniec s krémom vrátime na sporák a za stáleho miešania privedieme do varu.

Na miernom ohni varíme asi 2 minúty alebo do zhustnutia.

Krém nalejte do čistej misy a odložte do chladničky, aby úplne vychladol. Studený krém potom vyšľahajte mixérom, až kým nezískate hutnú, svetlú textúru.

Do malého hrnca dáme múku, cukor, kakaový prášok a dobre premiešame.

Zalejeme olejom a vodou, a za stáleho miešania varíme na strednom ohni do zhustnutia.

Dezert zostavíme nasledovne. Cesto vrstvíme striedavo s krémom a vždy jemne popicháme vidličkou. Poslednú vrstvu tvorí krém, ktorý rovnomerne rozotrieme a následne ozdobne polejeme polevou pomocou lyžice.

Vlašské orechy si nasekáme na malé kúsky a ozdobíme nimi boky dezertu po celom obvode. Dáme vychladiť do chladničky, nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Podrobný videopostup nájdete TU

 

Najlepšie recepty na dnes