plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si doma fantastický kurací špíz: Ak máte doma kuracie mäso a váhate, čo s ním, vyskúšajte tento skvelý recept!

Vynikajúce šťavnaté mäsko, ktoré chutí presne ako typická tureckú špecialitu – kebab – si s týmto receptom z youtube hravo pripravíte aj doma.

Je to pochúťka.

Navyše, nemusíte zapínať rúru ani gril, mäsko pripravíte rýchlo na panvici.

 

Potrebujeme:

1 kg vykosteného kuracieho mäsa (stehienka aj prsia)

4 PL bieleho jogurtu

1 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu

1/2 ČL červenej mletej papriky

1/2 ČL čierneho mletého korenia

 

 

1/2 ČL čili

1/2 ČL rasce

soľ podľa chuti

štipku škorice

cesnakovú pastu alebo prelisovaný cesnak

1 PL olivového oleja

1 PL octu

ihly na špíz

Postup:

Kuracie mäso si nakrájame na menšie kúsky a pripravíme si marinádu.

 

 

Do misky vložíme jogurt, pridáme pretlak alebo kečup, červenú papriku, čierne korenie, čili, rascu, soľ, škoricu, prelisovaný cesnak, zalejeme olivovým olejom, octom a citrónovou šťavou.

Trik spočíva najmä v kombinácií troch prísad – jogurtu, oleja, octu a citrónovej šťavy.

Ide o najjednoduchší a pritom najchutnejší spôsob, ako ochrániť mäsko pred vysušením a používa sa najmä v Tureckej kuchyni.

 

 

Vymiešame marinádu, vložíme do nej mäso a dôkladne premiešame.

Prikryjeme a necháme marinovať aspoň 4 hodiny (najlepšie však cez noc).

Pripravené mäso si ponapichujeme na ihly.

 

 

Panvicu si vymastíme olejom, rozohrejeme ju a opekáme na nej pripravené mäso.

 

 

Dôkladne opečieme zo všetkých strán a môžeme podávať.

Počas opekania priebežne podľa potreby potierame olejom.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes