Vynikajúce šťavnaté mäsko, ktoré chutí presne ako typická tureckú špecialitu – kebab – si s týmto receptom z youtube hravo pripravíte aj doma. Je to pochúťka.
Navyše, nemusíte zapínať rúru ani gril, mäsko pripravíte rýchlo na panvici.
Potrebujeme:
1 kg vykosteného kuracieho mäsa (stehienka aj prsia)
4 PL bieleho jogurtu
1 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
1/2 ČL červenej mletej papriky
1/2 ČL čierneho mletého korenia
1/2 ČL čili
1/2 ČL rasce
soľ podľa chuti
štipku škorice
cesnakovú pastu alebo prelisovaný cesnak
1 PL olivového oleja
1 PL octu
ihly na špíz
Postup:
Kuracie mäso si nakrájame na menšie kúsky.
Pripravíme si marinádu.
Do misky vložíme jogurt, pridáme pretlak alebo kečup, červenú papriku, čierne korenie, čili, rascu, soľ, škoricu, prelisovaný cesnak.
Zalejeme olivovým olejom, octom a citrónovou šťavou.
Trik spočíva najmä v kombinácií troch prísad – jogurtu, oleja, octu a citrónovej šťavy.
Ide o najjednoduchší a pritom najchutnejší spôsob, ako ochrániť mäsko pred vysušením a používa sa najmä v Tureckej kuchyni.
Vymiešame marinádu, vložíme do nej mäso.
Dôkladne premiešame.
Prikryjeme a necháme marinovať aspoň 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
Pripravené mäso si ponapichujeme na ihly.
Panvicu si vymastíme olejom.
Rozohrejeme ju a opekáme na nej pripravené mäso.
Dôkladne opečieme zo všetkých strán.
A môžeme podávať.
Počas opekania priebežne podľa potreby potierame olejom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: