Kinder čokoláda je obľúbenou detskou dobrotou. Myslíte si, že ste z nej už vyrástli? Ukážeme vám perfektný nápad, ako si ju vychutnať aj keď dávno nie ste deťmi. Vyskúšajte ju vo forme fantastického domáceho likéru!
Potrebujeme:
300 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie
80 g cukru
10 ks Kinder čokoládiek
200 ml vodky alebo brandy
Postup:
Mlieko, smotanu a cukor zmiešame v hrnci a preložíme na plameň.Zahrievame, ale zmes sa nesmie variť. Do horúcej tekutiny pridáme nalámané Kinder čokoládky a na najmenšom plameni zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí – nencháme na plameni príliš dlho, aby zmes nezhrudkovatela. Nakoniec pridáme vodku a dobre premiešame. Prelejeme do skenenej fľaše a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
Na zdravie!