plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický domáci boršč: Lepší (možno) ako ruský originál, chutnejší ste nikdy nejedli!

Priznám sa, že keď som prvýkrát vkročila do neprebádaných vôd a rozhodla sa skúsiť boršč podľa tohto receptu mojej mamy, tak som bola skeptická.

Ale výsledok ma nielenže milo prekvapil, ale doslova ohúril. Keď som ho pripravila mojim príbuzným, tak si ešte zobrali na cestu domov.

 

 

Výborný domáci boršč pripravený podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

400 g hovädzieho mäsa predného

500 g bravčového mäsa

4 bobkové listy

nové korenie

čierne korenie

vodu

2-3 červené repy

2 PL octu

1 ČL soli

1/2 zeleru

2 mrkvy

1 petržlen

2 cibule

3 zemiaky

1/2 menšej kapusty

2 PL masti

Na dochutenie:

soľ

ocot

kryštálový cukor

Postup:

Do veľkého hrnca pridáme hovädzie a bravčové mäso, bobkové listy, nové korenie, čierne korenie, zalejeme až po okraj vodou a varíme, kým nezmäkne mäso.

Ošúpanú repu nakrájame na malé kocky, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a varíme, kým nezmäkne repa.

 

 

Na kocky nakrájame ošúpaný zeler, mrkvu, petržlen, cibuľu a zemiaky.

Zemiaky dáme variť.

 

 

Potom nakrájame kapustu. Do hrnca pridáme masť, cibuľu a smažíme ju dozlatista.

Ďalej pridáme nakrájanú zeleninu, za miešania smažíme, pridáme kapustu, premiešame, nalejeme vodu a varíme do zmäknutia kapusty (nesmie byť veľmi rozvarená).

 

 

Uvarené mäso nakrájame na kocky, pridáme ho do hrnca so zeleninou a zalejeme vývarom z mäsa.

Pridáme uvarené zemiaky, premiešame, podľa potreby pridáme vodu a privedieme do varu.

 

 

Nakoniec pridáme uvarenú repu, dochutíme soľou, octom, kryštálovým cukrom a varíme 5 minút.

Po dovarení môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes