Fantastický domáci boršč: Lepší (možno) ako ruský originál, chutnejší ste nikdy nejedli!

Priznám sa, že keď som prvýkrát vkročila do neprebádaných vôd a rozhodla sa skúsiť boršč podľa tohto receptu, tak som bola skeptická.

Ale výsledok ma nielenže milo prekvapil, ale doslova ohúril. Keď som ho pripravila mojim príbuzným z Ruska, tak si ešte zobrali na cestu domov.

 

 

Výborný domáci boršč pripravený podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g hovädzieho mäsa predného

500 g bravčového mäsa

4 bobkové listy

nové korenie

čierne korenie

vodu

2-3 červené repy

2 PL octu

1 ČL soli

1/2 zeleru

2 mrkvy

1 petržlen

2 cibule

3 zemiaky

1/2 menšej kapusty

2 PL masti

Na dochutenie:

soľ

ocot

kryštálový cukor

Postup:

Do veľkého hrnca pridáme hovädzie a bravčové mäso, bobkové listy, nové korenie, čierne korenie, zalejeme až po okraj vodou a varíme, kým nezmäkne mäso.

Ošúpanú repu nakrájame na malé kocky, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a varíme, kým nezmäkne repa.

 

 

Na kocky nakrájame ošúpaný zeler, mrkvu, petržlen, cibuľu a zemiaky.

Zemiaky dáme variť.

 

 

Potom nakrájame kapustu. Do hrnca pridáme masť, cibuľu a smažíme ju dozlatista.

Ďalej pridáme nakrájanú zeleninu, za miešania smažíme, pridáme kapustu, premiešame, nalejeme vodu a varíme do zmäknutia kapusty (nesmie byť veľmi rozvarená).

 

 

Uvarené mäso nakrájame na kocky, pridáme ho do hrnca so zeleninou a zalejeme vývarom z mäsa.

Pridáme uvarené zemiaky, premiešame, podľa potreby pridáme vodu a privedieme do varu.

 

 

Nakoniec pridáme uvarenú repu, dochutíme soľou, octom, kryštálovým cukrom a varíme 5 minút.

Po dovarení môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay