Priznám sa, že keď som prvýkrát vkročila do neprebádaných vôd a rozhodla sa skúsiť boršč podľa tohto receptu, tak som bola skeptická.
Ale výsledok ma nielenže milo prekvapil, ale doslova ohúril. Keď som ho pripravila mojim príbuzným z Ruska, tak si ešte zobrali na cestu domov.
Výborný domáci boršč pripravený podľa receptu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa predného
500 g bravčového mäsa
4 bobkové listy
nové korenie
čierne korenie
vodu
2-3 červené repy
2 PL octu
1 ČL soli
1/2 zeleru
2 mrkvy
1 petržlen
2 cibule
3 zemiaky
1/2 menšej kapusty
2 PL masti
Na dochutenie:
soľ
ocot
kryštálový cukor
Postup:
Do veľkého hrnca pridáme hovädzie a bravčové mäso, bobkové listy, nové korenie, čierne korenie, zalejeme až po okraj vodou a varíme, kým nezmäkne mäso.
Ošúpanú repu nakrájame na malé kocky, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a varíme, kým nezmäkne repa.
Na kocky nakrájame ošúpaný zeler, mrkvu, petržlen, cibuľu a zemiaky.
Zemiaky dáme variť.
Potom nakrájame kapustu. Do hrnca pridáme masť, cibuľu a smažíme ju dozlatista.
Ďalej pridáme nakrájanú zeleninu, za miešania smažíme, pridáme kapustu, premiešame, nalejeme vodu a varíme do zmäknutia kapusty (nesmie byť veľmi rozvarená).
Uvarené mäso nakrájame na kocky, pridáme ho do hrnca so zeleninou a zalejeme vývarom z mäsa.
Pridáme uvarené zemiaky, premiešame, podľa potreby pridáme vodu a privedieme do varu.
Nakoniec pridáme uvarenú repu, dochutíme soľou, octom, kryštálovým cukrom a varíme 5 minút.
Po dovarení môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: