plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický dezert „zmrzlinové kocky“: Táto dobrota u nás nesmie chýbať na žiadnej oslave!

Ideálny dezert zo stránky napadovy.blog na každú príležitosť, ktorý chutí ako zmrzlina. Príprava je veľmi jednoduchá a kombinácia vlhkého korpusu s lahodným krémom je naozaj výnimočná!

Ideálny dezert zo stránky napadovy.blog na každú príležitosť, ktorý chutí ako zmrzlina.

Príprava je veľmi jednoduchá a kombinácia vlhkého korpusu s lahodným krémom je naozaj výnimočná!

Potrebujeme:

Na korpus:

5 vajec

5 PL cukru

5 PL hladkej múky

1,5 PL kakaa

Na sirup:

250 g cukru

350 ml vody

Na krém:

500 ml mlieka

100 ml mlieka na vymiešanie s múkou a cukrom

4 PL cukru

cca 3-4 PL hladkej múky

250 g masla

3 balíčky vanilkového cukru

Na polevu:

100 g mliečnej čokolády

3 PL oleja

Postup:

Vyšľahajte 5 vajec s cukrom, múkou a kakaom.

Všetko nalejte do vymastenej formy.

Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 20 minút.

Nechajte vychladnúť a polejte sirupom z 350 ml vody a 250 g cukru.

Do hrnca nalejte mlieko, nechajte zovrieť.

Medzitým si v 100 ml mlieka rozmiešajte cukor s múkou.

Túto hmotu potom nalejte do vriaceho mlieka a povarte asi 2 – 3 minúty, kým krém nezhustne.

Prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

Maslo si vyšľahajte s vanilkovým cukrom.

Postupne zašľahávajte vychladnutú mliečnu hmotu kým nevznikne kompaktný krém.

Krém rovnomerne navrstvite na korpus a polejte čokoládovou polevou.

Tú si pripravíte v parnom kúpeli z čokolády a oleja.

Odložte do chladničky na noc.

Na druhý deň nakrájajte a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

TIP: Do krému môžete podľa chuti pridať aj sezónne ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, maliny a pod.

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes