Krémová fantázia s piškótami a čokoládou: Ak milujete dezerty s jemnou vôňou kávy, tento zákusok si zamilujete!

Famózny dezert z krehkého maslového cesto a fantastického krému. Ako čerešničku na torte sú piškóty máčané v káve, ktoré dodávajú tomuto zákusku úžasnú chuť.

Famózny dezert z krehkého maslového cesto a fantastického krému. Ako čerešničku na torte sú piškóty máčané v káve, ktoré dodávajú tomuto zákusku úžasnú chuť.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

50 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

2 lyžice mlieka

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice práškového cukru

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu kaka

Krém:

600 ml mlieka

4 lyžice hladkej múky

300 g masla

200 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

200 g dlhých piškót

400 ml kávy

Glazúra:

150 g mliečnej čokolády

1 lyžica masla

2 lyžice mlieka

Postup:

Do múky pridáme nakrájané vychladené maslo a premiešame. Vznikne nám drobivá zmes do ktorej primiešame cukor, vajce, prášok do pečiva a kakao. Vymiesime tuhé cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice – guličky, ktoré vložíme na 30 minút do chladničky.

Po uplynutí tejto doby oba kusy cesta rozvaľkáme na tenké pláty – vaľkáme tak, že si na pracovnú dosku aj na cesto uložíme fóliu. Potom preložíme obrátený plech s rozmermi 25×35 cm, popicháme vidličkou a oba pláty upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov. Cesto sa pečie len pár minút, treba preto dávať pozor, aby sa nespálilo.

Múku rozmiešame v studenom mlieku, preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne podobne ako puding. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

V inej miske ušľaháme maslo s práškovým cukrom do peny a postupne do tejto zmesi primiešame puding z mlieka a múky.

Na upečený plát cesta navrstvíme ½ krému. Na krém ukladáme piškóty, ktoré z jednej strany na veľmi krátko namočíme do kávy. Na piškóty navrstvíme druhú časť krému a prikryjeme druhým plátom cesta.

Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s mliekom a maslom. Polevu, ktorá nám vznikne nalejeme na vrch dezertu a necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Fantastický dezert je hotový.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)