Na tento dezert nedám dopustiť: Vláčne cesto v kombinácii s krémom sa úplne rozpúšťa na jazyku a užívate si každé sústo!

2386

Pripravte si tento dezert podľa receptu z youtube, ktorému nikto neodolá.

Krém sa nezahusťuje škrobom, ale krupicou a spolu s vláčnym cestom vznikne veľmi jemná a chutná kombinácia. 

Potrebujeme:

7 bielkov

5 žĺtkov

120 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 g hladkej múky

20 g kakaa

6 PL vody izbovej teploty

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Na krém:

1 l mlieka

180 g detskej krupice

130 g kryštálového cukru

4 balíčky vanilkového cukru

2 žĺtky

250 g masla

Na polevu:

200 g mliečnej čokolády

150 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém.

V mise si vyšľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom, pridáme cukor, krupicu, zalejeme 200 ml mlieka a vyšľaháme dohladka.

Do hrnca si nalejeme 800 ml mlieka, necháme ho zovrieť a zašľaháme pripravenú hmotu.

Vrátime na sporák a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Horúci krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Prejdeme k príprave cesta.

Do samostatnej misky si nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok do pečiva a premiešame.

Zmiešame s kakaom.

V druhej miske si vyšľaháme bielky na tuhý sneh a zvlášť si vyšľaháme žĺtky s cukrom, do ktorých následne zašľaháme vlažnú vodu a pripravenú suchú múčnu zmes.

 Zľahka zapracujeme s bielkovým snehom.

Formu s rozmerom 20 x 36 cm si vymastíme olejom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto.

Rovnomerne rozotrieme, pobúchame o stôl, aby sme sa zbavili prebytočného vzduchu a dáme piecť do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 – 40 minút. Necháme vychladnúť.

Medzitým si vychladnutý krém vyšľaháme mixérom a zašľaháme doň zmäknuté maslo. Krém následne rovnomerne natrieme na upečenú piškótu. 

Nakoniec si pripravíme polevu.

Mliečnu čokoládu zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a metličkou vyšľaháme, kým sa obe zložky dobre nespoja.

Polevou zalejeme celý povrch krému a necháme v chladničke stuhnúť.

Potom môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou a lístočkom mäty.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár