Fantastický dezert s džemom a polomáčanými plnenými piškótami: Stavme sa, že ste o takomto recepte v živote ani nechyrovali!

Predstavujeme vám neskutočný recept na doteraz nevídaný dezert.

Keď som tento recept prvýkrát objavila, tak som ho aj hneď vyskúšala a deti mi na dezert po ochutnaní odvtedy skladajú ódy.

 

 

Famózny recept na nepečený dezert podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

350 g polomáčaných plnených piškót s pomarančovou príchuťou

500 g smotanového syra alebo mascarpone

10 ml vanilkovej esencie

500 g šľahačkovej smotany

200 g práškového cukru

10 g želatíny

30 ml vody

200 g pomarančového džemu

Na polevu:

 

 

150 g tmavej čokolády

50 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie poukladáme vedľa seba plnené piškóty.

V miske mixérom rozšľaháme smotanový syr a pridáme vanilkovú esenciu.

 

 

Do ďalšej misy pridáme smotanu, cukor a mixérom šľaháme, kým nevznikne krém, ktorý pridáme do misky so smotanovým syrom a špachtľou dobre premiešame.

Želatínu zalejeme vodou.

Premiešame, necháme napučať, zohrejeme, nalejeme do krému a všetko dôkladne zamiešame.

 

 

Krém rovnomerne nanesieme na piškóty vo forme.

Vrstvu pridáme po okrajoch pomocou cukrárskeho vrecka.

Do stredu nalejeme pomarančový džem a nanesieme ďalšiu vrstvu krému.

 

 

Krém zarovnáme a formu vložíme na dve hodiny do chladničky.

Do misky pridáme nalámanú čokoládu, zalejeme horúcou smotanou a miešame, kým sa čokoláda neroztopí.

 

 

Čokoládový krém nanesieme na vrch dezertu, lyžicou ho rozotrieme po celej ploche.

Nakoniec po krajoch do kruhu naukladáme piškótové sušienky.

 

 

Dezert dáme na 30 minút do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn