plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický čokoládový dezert krok za krokom: Skutočná mňamka pre každého správneho maškrtníka!

S týmto podrobným fotonávodom zo stránky bucatarianoastra zvládnu tento čokoládový dezert aj začiatočníci! Vyzerá skvele a ešte lepšie chutí. Nenechajte sa odradiť dlhším zoznamom surovín, pretože je skutočne jednoduchý na prípravu…

Potrebujeme:

šálka = 200 ml

4 vajcia

1 šálku práškového cukru

1 šálku hladkej múky

3 PL kakaového prášku

1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru

Na krém:

1 l mlieka

4 PL hladkej múky

4 PL zemiakového škrobu

1,5 šálky práškového cukru

2 vajcia

100 g masla

1 balíček vanilkového cukru

400 ml šľahačkovej smotany

Na polevu:

200 ml šľahačkovej smotany

100 g mliečnej čokolády

Postup:

1) Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doňho pripravené cesto (čím je plech väčší, tým bude cesto tenšie). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.

 

2) Po upečení necháme plát vychladnúť na mriežke.

3) Zmiešame mlieko, múku, škrob, práškový cukor a vajcia. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme z plameňa a ešte horúce zmiešame s maslom a vanilkovým cukrom. Miešame kým sa maslo nerozpustí. Môžete ho prípadne vymixovať ručným mixérom, až kým sa krém dobre nespojí. Necháme vychladnúť.

 

4) Nakoniec si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a primiešame do krému, ktorý si rozdelíme na 2 časti.

 

5) Orežeme okraje plátu a rozmrvíme ich. Plát potrieme časťou krému, posypeme rozmrveným cestom a navrstvíme zvyšok krému. Uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

 

6) Keď je krém dobre stuhnutý, vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme nasledovne. Šľahačku zohrejeme, pridáme kúsky čokolády a miešame, kým nevznikne kompaktná poleva.

 

7) Ostrým nožom nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky a môžeme podávať.

 

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes