Fantasticky chutné stehienka pre zaneprázdnených: Mäsko sa rozpadá na jazyku – komplet obed aj večera z 1 misy!

Potrebujeme:

600 g kuracích stehien dolných
Šampiňóny (15-20 kusov)
Ružičkový kel
2 ks lesných húb
14 kusov nových zemiakov
Soľ, nové korenie, tymián, olej

Postup:

Zemiaky očistíme a umyjeme, narežeme na polovice.

Do misy vymastenej olejom pridáme zemiaky. V samostatnej miske zmiešame umyté a nakrájané huby, ružičkový kel, umyté stehienka a premiešame s olejom, koreninami a soľou.

Navrstvíme na zemiaky, ešte môžeme posypať trochou soli a dáme piecť. Prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme 30-40 minút. Potom fóliu zložíme a necháme dopiecť ešte 10 minút.