plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantasticky chutné stehienka pečené v horčicovo-cesnakovej omáčke!

Veľmi chutná večera alebo obed. Vďaka omáčke budú kuracie stehienka chutnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Veľmi chutná večera alebo obed. Vďaka omáčke budú kuracie stehienka chutnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Potrebujeme:

8 ks kuracích stehien

50 g masla

350 g kyslej smotany

1 lyžicu horčice

3 strúčiky cesnaku

100 ml oleja

200 g strúhaného syra

Soľ a korenie podľa chuti

Potrebujeme:

Horčicu zmiešame s kyslou smotanou

Postup:

Horčicu zmiešame s kyslou smotanou, olejom a pretlačeným cesnakom. Ochutíme soľou a korením.

Stehná umyjeme, potrieme maslom a ochutíme soľou a korením. Preložíme do zapekacej misy a zalejeme omáčkou. Prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Potom posypeme syrom a necháme zapiecť bez alobalu, kým sa syr nerozpustí a nezíska zaltistý nádych.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes