Fantasticky chutné pečené zemiaky s jogurtom: Špecialita z tureckých reštaurácií, ktorú zvládnete aj u vás doma, za pár minút!

Výborné a pritom úplne jednoduché jedlo, ktoré hravo zvládnete pripraviť za pár minút.

Výborné a pritom úplne jednoduché jedlo, ktoré hravo zvládnete pripraviť za pár minút.

Potrebujeme:

3-4 stredne veľké zemiaky

200 g hustého jogurtu

2-3 strúčiky cesnaku

Soľ a čierne korenie

100 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Olivový olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenšie plátky.

Do misky nalejeme jogurt a zmiešame so soľou, korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. Jogurt by mal byť slanší, kedže zemiaky už soliť nebudeme.

Plech na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme trochou oleja a na dno uložíme vrstvu zemiakov. Na zemiaky nanesieme jogurtovú zmes a pokračujeme vrstvou zemiakov a opäť jogurtom. Takto by nám mali vzniknúť 4 vrstvy – posledná je jogurtová.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry., kde pri teplote 170 stupňov pečieme asi 50 minút.

Keď sú zemiaky mäkké, alobal odstránime a posypeme strúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)