Tento šalát je vynikajúci – my ho podávame hlavne na studeno, ale môžete skúsiť aj teplú verziu. Šalát je fantasticky krémový, lahodný a čo najlepšie, rýchly na prípravu. Ideálne jedlo na oslavu, alebo keď sa vám nebude chcieť vyvárať. Všetko hravo zvládnete, kým sa uvaria cestoviny.
Potrebujeme:
500 g kolienka
150 g Paprika zelená môžme použiť farebnú kombináciu (žltej, červenej a zelenej papriky)
50 g Zeler
50 g Mrkva
40 g Cibuľa
10 g Petržlenová vňať
25 g Cibuľka jarná
75 g Majonéza
3 trojuholníky tavený syr
20 ml Jablčný ocot
1 ČL Paprika červená mletá
2 PL Horčica
2 g Korenie kajenské
Postup:
Uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Kým sa cestoviny uvaria, nakrájame si do veľkej misky všetku zeleninu na malé kocky. V druhej miske si pripravíme zálievku. Do misky pridáme majonézu, tavený syr, jablčný ocot, mletú papriku a kajenské korenie. Všetko poriadne premiešame. Bude z toho krém. Uvarené cestoviny schladíme pod studenou tečúcou vodou. Následne ich vsypeme do veľkej misky s nakrájanou zeleninou a poriadne premiešame. Do cestovinovej zmesi budeme postupne pridávať zálievku, dajte ho tam len koľko budete chcieť. Nakoniec na vrch pridáme pokrájanú petržlenovú vňať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)