Fantasticky chutné kapustníky: Všetci boli prejedení údeného a ťažkého šalátu a tak som tento starý recept, mali obrovský úspech!

Voláme ich kapustníky. ide o starý recept našej babičky, výborný, lacný a po veľkonočnom hodovaní skvele padne celej rodine!

Postup:

30 dkg zemiakov uvarených v šupke

30 dkg kyslej kapusty odkvapkanej zo šťavy

2 ks cibule

1 lyžica masti

1 malé vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Trochu strúhanky a olej na vyprážanie

Na dip:

200 ml hustá smotana hustá

pretlačený cesnak

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme do sklovita na masti. Ak treba, kapustu prepláchneme a môžeme aj pokrájať na menšie kúsky. Pridáme na panvicu k cibuľke a krátko dusíme pod pokrievkou. Necháme trochu vychladnúť, primiešame k zemiakov a z masy fromujeme jednotlivé fašírky.

Obalíme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Vyprážame na oleji z obcoch strán dozlatista, netreba dlho, radšej kratšie pri vyššej teplote.

Smotanu zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a podávame s fašírkami. Fašírky po vyprážaní uložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)