Tento chlebík si hravo upečiete doma, len zo 4 surovín a je naozaj vynikajúci. U nás ho všetci zbožňujú!
Potrebujeme:
800 g hladkej múky
540 g vody (52 – 55 stupňov)
25 g soli
7 g sušeného droždia
Postup:
Múku nasypte do misky spolu s droždím, soľou a dobre premiešajte. Pridajte vodu a miešajte, až kým múka a voda nevytvoria kompaktné cesto. Cesto zakryte potravinárskou fóliou alebo tanierom a nechajte hodinu kysnúť. Potom preložte cesto na pomúčenú pracovnú dosku, roztiahnite a preložte aspoň 3-krát. Potom vyformujte bochník.
Bochník vložte na pekáč, posypte trochou múky a urobte ostrým nožom na vrchu ryhu. Prikryte ho a vložte do predhriatej rúry na 250 stupňov. Pečte 30 minút.
Po 30 minútach odstráňte vrchnák a pokračujte v pečení pri teplote 200 stupňov po dobu 20 minút, kým nebude mať zlatistú kôrku. Keď je chlieb hotový, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť najmenej hodinu. Potom nakrájajte a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!
Video postup: