plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len múka, droždie, soľ a voda: Fantastický chlebík bez miesenia s chrumkavou kôrkou a striedkou ako vatička!

Tento chlebík si hravo upečiete doma, len zo 4 surovín a je naozaj vynikajúci. U nás ho všetci zbožňujú!

Potrebujeme:

800 g hladkej múky

540 g vody (52 – 55 stupňov)

25 g soli

7 g sušeného droždia

Postup:

Múku nasypte do misky spolu s droždím, soľou a dobre premiešajte. Pridajte vodu a miešajte, až kým múka a voda nevytvoria kompaktné cesto. Cesto zakryte potravinárskou fóliou alebo tanierom a nechajte hodinu kysnúť. Potom preložte cesto na pomúčenú pracovnú dosku, roztiahnite a preložte aspoň 3-krát. Potom vyformujte bochník.

Bochník vložte na pekáč, posypte trochou múky a urobte ostrým nožom na vrchu ryhu. Prikryte ho a vložte do predhriatej rúry na 250 stupňov. Pečte 30 minút.

Po 30 minútach odstráňte vrchnák a pokračujte v pečení pri teplote 200 stupňov po dobu 20 minút, kým nebude mať zlatistú kôrku. Keď je chlieb hotový, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť najmenej hodinu. Potom nakrájajte a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!  

Video postup:

Najlepšie recepty na dnes