plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická broskyňová torta s tvarohom: Jednoduchá na prípravu a taká výborná, že si určite pridáte!

Vynikajúci dezert z tvarohu a sladkého ovocia. Svieži, lahodný a jednoduchý na prípravu. Oslaďte si víkednové predpoludnie fantastickou pochúťkou.

Vynikajúci dezert z tvarohu a sladkého ovocia. Svieži, lahodný a jednoduchý na prípravu. Oslaďte si víkednové predpoludnie fantastickou pochúťkou.

Potrebujeme:

1 a 1/4 šálky hladkej múky

120 g masla

1/4 lyžičky soli

3 lyžice vody

1/2 lyžičky citrónovej kôry

500 g jemného tvarohu

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

5 lyžíc kyslej smotany

5 lyžíc práškového cukru (môžeme nahradiť medom)

2 vajcia

3 lyžice kukuričného škrobu

400 g sterilizovaných broskýň

Postup:

Vychladené maslo nastrúhame a zmiešame s múkou a soľou. Pridáme vodu a vymiesime jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky.

V hlbokej nádobe zmiešame tvaroh s vajíčkami, cukrom, škrobom, citrónovou kôrou, vanilkou a smotanou.

Formu na pečenie s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme do nej cesto tak, aby pokrývalo dno a čiastočne aj okraje. Cesto popicháme vidličkou a vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry (teplote 180 stupňov).

Cesto vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na cesto krém. Do krému vtlačíme 1/2 broskýň. Potom vložíme koláč opäť do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes