Vynikajúci dezert z tvarohu a sladkého ovocia. Svieži, lahodný a jednoduchý na prípravu. Oslaďte si víkednové predpoludnie fantastickou pochúťkou.
Potrebujeme:
1 a 1/4 šálky hladkej múky
120 g masla
1/4 lyžičky soli
3 lyžice vody
1/2 lyžičky citrónovej kôry
500 g jemného tvarohu
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
5 lyžíc kyslej smotany
5 lyžíc práškového cukru (môžeme nahradiť medom)
2 vajcia
3 lyžice kukuričného škrobu
400 g sterilizovaných broskýň
Postup:
Vychladené maslo nastrúhame a zmiešame s múkou a soľou. Pridáme vodu a vymiesime jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky.
V hlbokej nádobe zmiešame tvaroh s vajíčkami, cukrom, škrobom, citrónovou kôrou, vanilkou a smotanou.
Formu na pečenie s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme do nej cesto tak, aby pokrývalo dno a čiastočne aj okraje. Cesto popicháme vidličkou a vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry (teplote 180 stupňov).
Cesto vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na cesto krém. Do krému vtlačíme 1/2 broskýň. Potom vložíme koláč opäť do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom