plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto knedle sú také fantastické, že v malom ich určite nerobte: U nás sa na ne vždy stojí v rade!

Sú výborné k dusenej kapuste a mäsku, alebo k domácim omáčkam. Je však pravdou, že tieto knedle sú také dobré, že si na nich pochutnáte aj bez iných príloh. U nás doma zmiznú aj keď k nim nič nepridám!

Sú výborné k dusenej kapuste a mäsku, alebo k domácim omáčkam. Je však pravdou, že tieto knedle sú také dobré, že si na nich pochutnáte aj bez iných príloh. U nás doma zmiznú aj keď k nim nič nepridám!

Potrebujeme (na cca 35 knedlí):

15-20 starších rožkov

700 g údenej slaninky

5 vajec

750 ml mlieka

300-400 g hrubej múky (len toľko múky, aby sa masa spojila, netreba to preháňať)

Soľ a muškátový oriešok

Najemno nasekanú petržlenovú vňať

Olej

Postup:

Rožky nakrájame na drobné kocky. Panvicu potrieme trochou oleja a opražíme na ňom slaninku. Potom pridáme rožky a spolu opražíme dozlatista.

Potom preložíme do misy a prilejme mlieko spolu s rozšľahanými vajíčkami. Zmes necháme nasiaknuť a ochutíme ju soľou, vňaťou a muškátovým orieškom.

Nakoniec prisypeme múku a premiešame, aby sa masa spojila. Potom zo zmesi mokrými rukami formujeme guľôčky veľké asi ako mandarinku.

Knedle zľahka obalíme v múke (knedle sa tak nezlepia), uložíme na podložku a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 20-25 minút, alebo kým knedle nevyplávajú nad hladinu.

Hotové knedle prepichneme, aby sa uvoľnila para z vnútra. Ak chcete otestovať, či sú knedle skutočne hotové, vyberieme jeden a prekrojíme – tak hneď viete, či sú hotové. U nás síce tento problém nepoznáme, ale ak sa knedle zvýšia, pokojne ich môžete zamraziť na neskôr.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes