plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické syrové slimáky!

Domácim krekrom sa nevyrovnajú žiadne slané snacky z obchodu. Vyskúšajte tieto syrové churmkáče a určite hneď pochopíte, prečo sú také fantastické.

Domácim krekrom sa nevyrovnajú žiadne slané snacky z obchodu. Vyskúšajte tieto syrové churmkáče a určite hneď pochopíte, prečo sú také fantastické.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

300 g masla

1 bal. prášku do pečiva

Soľ podľa chuti

200 ml mlieka

Syrová vrstva:

300 g masla

Soľ podľa chuti

1 lyžičku sladkej papriky

300 g strúhaného syru

Voliteľné: oregano, bazalka alebo iné korenie podľa chuti

Postup:

Prášok do pečiva zmiešame so soľou, múkou a ďalšími prísadami na prípravu cesta. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Pripravíme si syrovú náplň. Strúhaný syr zmiešame s maslom, soľou a paprikou. Každý kúsok cesta rozvaľkáme na plát, na povrch nanesieme syrovú plnku a pevne zatočíme. Tak získame 4 približne rovnaké rolky. Rolky vložíme do chladničky na noc.

Na druhý deň rolády nakrájame na tenké kolieska (približne 0,5 cm)a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie tak,  aby sa nedotýkali.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov 10-15 minút. Je potrebné dávať počas pečenie pozor, pretože ak ich prepečiete, náplň ľahko uschne.

zdroj: nostaly

Najlepšie recepty na dnes