plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické syrové cestíčko: Takto pripravené mäsko tromfne aj rezne!

Rezne sú stará dobrá klasika. Ale toto mäsko v cestíčku zo smotanového syra vám možno zachutí ešte viac ;)

Rezne sú stará dobrá klasika. Ale toto mäsko v cestíčku z cesnaku a smotanového syra vám možno zachutí ešte viac ;)

Potrebujeme:

13 plátkov mäsa

4 dl mlieka

12 PL hladkej múky

2 vajcia

200 g smotanového syra

1 PL oleja

mleté čierne korenie

2-3 strúčiky cesnaku

soľ podľa chuti

olej na vysmážanie

Postup:

Nakrájané mäso si umyjeme, naklepeme a nasolíme. Vajce dobre vymiešame so syrom, mletým čiernym korením, prelisovaným cesnakom a olejom. Potom pridáme mlieko a múku. Všetko dôkladne premiešame, aby bolo cestíčko bez hrudiek. Plátky mäsa ponoríme do syrovej hmoty a vysmážame po oboch stranách do zlatista.

Náš TIP:

Toto množstvo je uvedené na 13 plátkov mäsa, avšak ľahko si vypočítate množstvo ak chcete robiť viac, alebo menej kúskov mäsa. Na 1 dl mlieka by ste mali pridať 3 PL múky. To znamená, že napríklad na 6-7 kúskov mäsa budete potrebovať 2 dl mlieka, 6 PL múky, 1 vajce a 100 g smotanového syra. Stačí vám 1 väčší strúčik cesnaku.

Zdroj: receptneked.hu

Najlepšie recepty na dnes