Rezne sú stará dobrá klasika. Ale toto mäsko v cestíčku z cesnaku a smotanového syra vám možno zachutí ešte viac ;)
Potrebujeme:
13 plátkov mäsa
4 dl mlieka
12 PL hladkej múky
2 vajcia
200 g smotanového syra
1 PL oleja
mleté čierne korenie
2-3 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
olej na vysmážanie
Postup:
Nakrájané mäso si umyjeme, naklepeme a nasolíme. Vajce dobre vymiešame so syrom, mletým čiernym korením, prelisovaným cesnakom a olejom. Potom pridáme mlieko a múku. Všetko dôkladne premiešame, aby bolo cestíčko bez hrudiek. Plátky mäsa ponoríme do syrovej hmoty a vysmážame po oboch stranách do zlatista.
Náš TIP:
Toto množstvo je uvedené na 13 plátkov mäsa, avšak ľahko si vypočítate množstvo ak chcete robiť viac, alebo menej kúskov mäsa. Na 1 dl mlieka by ste mali pridať 3 PL múky. To znamená, že napríklad na 6-7 kúskov mäsa budete potrebovať 2 dl mlieka, 6 PL múky, 1 vajce a 100 g smotanového syra. Stačí vám 1 väčší strúčik cesnaku.
Zdroj: receptneked.hu