Bravčové mäso podľa tohto receptu z youtube chutí naozaj skvele. Je veľmi šťavnaté a každé sústo si budete užívať.
Potrebujeme:
1 300 g bravčovej krkovičky
vrecko na pečenie
Na marinádu:
500 ml vody
1 a pol PL soli
2 – 3 bobkové listy
3 guľôčky nového korenia
20 guľôčok čierneho celého korenia
1 ČL majoránky
1 ČL bazalky
3 strúčiky cesnaku
Na omáčku:
2 PL dijonskej horčice
2 PL sójovej omáčky
1 PL oleja
1 PL sladkej čili omáčky
čierne korenie
2 PL smotanového chrenu
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Do vody si nasypeme soľ, pridáme bobkový list, korenie, majoránku, bazalku a privedieme do varu.
Povaríme asi 3 minúty. Cesnak si popučíme, nakrájame a vložíme do hrnca s marinádou.
Mäso si vložíme do vrecka na pečenie, zalejeme marinádou a necháme marinovať 10 hodín (najlepšie však cez noc).
Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme a osušíme papierovou utierkou.
V miske si zmiešame horčicu so sójovou omáčkou, čili omáčkou, čiernym korením, smotanovým chrenom, olejom a prelisovaným cesnakom.
Mäso zviažeme špagátom, aby malo pekný tvar a bez oleja ho opečieme na rozhorúčenej panvici zo všetkých strán.
Plech si pokryjeme alobalom a na alobal dáme ešte papier na pečenie.
Naň nanesieme vrstvu omáčky, na ňu položíme opečené mäso a celé ho dôkladne potrieme omáčkou.
Potom zabalíme do papiera na pečenie a následne do alobalu.
Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 100 minút.
Potom mäso rozbalíme a dáme grilovať ešte na 10 minút, aby malo peknú kôrku.
Nakoniec dáme dolu špagát a môžeme servírovať.
Toto mäsko chutí skvele teplé, aj na studeno.
Prajeme dobrú chuť!
Celý VIDEOPOSTUP