Fantastické šťavnaté mäsko: Je to skutočná delikatesa na večeru, obed, aj na studeno ako súčasť obloženej misy!

4706 0

Bravčové mäso podľa tohto receptu z youtube chutí naozaj skvele. Je veľmi šťavnaté a každé sústo si budete užívať.

Potrebujeme:

1 300 g bravčovej krkovičky

vrecko na pečenie

Na marinádu:

500 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 a pol PL soli

2 – 3 bobkové listy

3 guľôčky nového korenia

20 guľôčok čierneho celého korenia

1 ČL majoránky

1 ČL bazalky

3 strúčiky cesnaku

Na omáčku:

2 PL dijonskej horčice

2 PL sójovej omáčky

1 PL oleja

1 PL sladkej čili omáčky

čierne korenie

2 PL smotanového chrenu

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Do vody si nasypeme soľ, pridáme bobkový list, korenie, majoránku, bazalku a privedieme do varu.

Povaríme asi 3 minúty. Cesnak si popučíme, nakrájame a vložíme do hrnca s marinádou.

Mäso si vložíme do vrecka na pečenie, zalejeme marinádou a necháme marinovať 10 hodín (najlepšie však cez noc).

Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme a osušíme papierovou utierkou.

V miske si zmiešame horčicu so sójovou omáčkou, čili omáčkou, čiernym korením, smotanovým chrenom, olejom a prelisovaným cesnakom.

Mäso zviažeme špagátom, aby malo pekný tvar a bez oleja ho opečieme na rozhorúčenej panvici zo všetkých strán.

Plech si pokryjeme alobalom a na alobal dáme ešte papier na pečenie.

Naň nanesieme vrstvu omáčky, na ňu položíme opečené mäso a celé ho dôkladne potrieme omáčkou. Potom zabalíme do papiera na pečenie a následne do alobalu.

Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 100 minút. Potom mäso rozbalíme a dáme grilovať ešte na 10 minút, aby malo peknú kôrku. Nakoniec dáme dolu špagát a môžeme servírovať. Toto mäsko chutí skvele teplé, aj na studeno. Prajeme dobrú chuť!

Celý VIDEOPOSTUP

 

Témy:


Pridajte svoj komentár